Galeries Lafayette: Κλείνει το μοναδικό της κατάστημα στη Γερμανία

30/07/2024 | 17:24

Η Galeries Lafayette κλείνει το μοναδικό της κατάστημα στη Γερμανία, σύμφωνα με σημερινή (30.7.2024) δημοσίευση του Handelsblatt.

Ειδικότερα, η Galeries Lafayette θα ανοίξει για τελευταία φορά τις πόρτες του καταστήματός της στην Friedrichstraße της Γερμανίας στις 31 Ιουλίου 2024. Πρόκειται να κλείσει σχεδόν 29 χρόνια στο επιβλητικό γυάλινο κτίριο της αύριο.

Λίγο πριν από το κλείσιμο των γαλλικών πολυκαταστημάτων Galeries Lafayette, το μεγαλύτερο μέρος του χώρου είναι ήδη άδειο. Τα λογότυπα των πολυτελών εμπορικών σημάτων των οποίων τα προϊόντα κάποτε βρίσκονταν σε αυτή, λάμπουν ακόμα πάνω από τα ράφια και τις βιτρίνες: Ralph Lauren, Chanel, Lacoste. 

«Η πολιτική και συναισθηματική σημασία ξεπερνά σαφώς τη σημασία για την αγορά», λέει ο Νιλς Μπους – Πίτερσεν (Nils Busch – Petersen), Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Λιανικού Εμπορίου Βερολίνου – Βρανδεμβούργου. «Εξάλλου, η Galeries Lafayette αποτελούσε πάντα μια ιδιαίτερη πηγή γαλλικού τρόπου ζωής και πολιτισμού στο Βερολίνο».

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική