Φινλανδοί σεισμολόγοι εντόπισαν πέντε εκρήξεις σε ρωσικά χωρικά ύδατα

25/10/2022 | 17:23

Φινλανδοί σεισμολόγοι εντόπισαν πέντε υποθαλάσσιες εκρήξεις σε ρωσικά χωρικά ύδατα στην Βαλτική Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι.

“Εντοπίσαμε πέντε εκρήξεις, η μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν μεγέθους 1,8 βαθμών και η μικρότερη 1,3”, δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου Τίμο Τιίρα στο Reuters, αναφερόμενος στην κλίμακα Ρίχτερ που χρησιμοποιείται για την περιγραφή της έντασης της σεισμικής δραστηριότητας.

Τέσσερις εκρήξεις καταγράφηκαν την Πέμπτη και μία την Παρασκευή σε ρωσικά χωρικά ύδατα στον Φινλανδικό Κόλπο, σημείωσε ο Τιίρα, προσθέτοντας ότι ήταν σαφές πως επρόκειτο για εκρήξεις και όχι για σεισμική δραστηριότητα.

“Αυτό μπορεί να φανεί από το σχήμα του σήματος και το περιεχόμενο της συχνότητάς του”, διευκρίνισε.

Το ινστιτούτο δεν γνωρίζει τι ήταν αυτό που προκάλεσε τις εκρήξεις, αλλά σημείωσε ότι παρόμοιες διαταράξεις είχαν εντοπιστεί στη διάρκεια ναυτικών γυμνασίων και αλίευσης ναρκών από τον βυθό της θάλασσας, σύμφωνα με τον Τιίρα.

“Έχουμε εντοπίσει εκρήξεις στην ίδια περιοχή και στο παρελθόν, αλλά όχι πολύ συχνά, ούτε καν κάθε χρόνο”, δήλωσε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν ήταν μέχρι στιγμής διαθέσιμο να σχολιάσει την είδηση αυτή.

 

ΑΜΠΕ

Σε τροχιά καύσωνα η χώρα από την Κυριακή – Πόσο θα διαρκέσει

Φωτιά στο Λασίθι – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα κατέβηκε η παράσταση «ανήξερος πρωθυπουργός» με πρωταγωνιστή τον κύριο Μητσοτάκη

Κοινωνικός τουρισμός: 74.327 πήγαν διακοπές τον Ιούνιο με voucher της ΔΥΠΑ – Δημοφιλέστερος προορισμός η Εύβοια

Θ. Μπαρής: Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Λυκείου Ερυμάνθειας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιδότηση 120.000 € για ελιές στο …αεροδρόμιο Ελευσίνας και για χασισοφυτείες στην Κρήτη

Mεγάλη φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής – Ήχησε το 112 (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Θρήνος για την 33χρονη Αλεξάνδρα – Ήταν μητέρα δύο παιδιών