18 Οκτώβρη 1981-18 Οκτώβρη 2016

της μαριας κυριακοπουλου,πρωην βουλευτου

Με τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 που αποτέλεσε το πλαίσιο της ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής αναφοράς του ΠΑΣΟΚ, γεννήθηκε και συγκροτήθηκε το μεγάλο ριζοσπαστικό δημοκρατικό κίνημα λαού.

Αυτό το κίνημα στις 18 Οκτωβρίου 1981 έφερε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ με 48% και το οποίο δρομολόγησε τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές στην πατρίδα μας μετά τη μεταπολίτευση και κυριάρχησε για δεκαετίες ως μία σταθερή πολιτική δύναμη που εξέφραζε τους μη προνομιούχους Έλληνες, τους αδικημένους.

Η δύναμή του στηρίχθηκε, όπως τόνιζε ο Ανδρέας Παπανδρέου στη στρατηγική της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας.

Σήμερα διανύουμε την περίοδο των βάρβαρων μνημονίων που αλυσοδένουν τη χώρα και εξαθλιώνουν την κοινωνία.

Ζούμε σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση ανισοτήτων και αναπολούμε το μεγάλο ηγέτη για όσα προσέφερε στην πατρίδα και το λαό.

Κι επειδή η Τουρκία δε σταματά τις ανιστόρητες προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα, θυμόμαστε πάλι τον Ανδρέα «Η πρώτη ευθύνη κάθε χώρας είναι η προάσπιση του δικού της εδάφους... Η καρδιά του Αιγαίου είναι σήμερα η καρδιά της πατρίδας... Όποιος τολμήσει επίθεση εναντίον της Ελλάδας στο Αιγαίο θα πληρώσει πάρα πολύ μεγάλο τίμημα… Η Ελλάδα επιζητεί ειρηνικές, φιλικές γειτονικές σχέσεις με την Τουρκία. Δεν πρόκειται όμως ποτέ να επιτρέψει ούτε καν διάλογο ο οποίος να αφορά τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα του Έθνους που κατακτήθηκαν με ιδρώτα και αίμα και θυσίες του ελληνικού λαού και των ενόπλων δυνάμεων. Το μήνυμα αυτό δεν είναι μόνο προς την Τουρκία αλλά και προς τους συμμάχους...»

Διαβάστε επίσης