Πάτρα: Ο ΟΛΠΑ απαντά στον Κώστα Πελετίδη για τις διεκδικήσεις του Δήμου για το παραλιακό μέτωπο - "Καλωσορίζουμε κάθε συμβολή"

Λίγο μετά τη συνέντευξη του Δημάρχου

Την απάντησή του στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σχετικά με τη διεκδίκηση του παραλιακού μετώπου στο λιμάνι της πόλης και τη συνάντηση που ζητά με τον πρωθυπουργό, απέστειλε το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

"Ο ΟΛΠΑ ΑΕ, σε απάντηση όσων σχετικών με τον Οργανισμό διαλαμβάνονται στην Επιστολή του κ. Δημάρχου προς τον κ. Πρωθυπουργό, επιθυμεί να σημειώσει τα παρακάτω:

        Οι διαδικασίες, οι προϋποθέσεις και οι δικαιούμενοι πρόσβασης στο βόρειο τμήμα του Βόρειου Λιμένα, καθορίζονται από υποχρεωτικού χαρακτήρα διεθνείς νόρμες και Κανονισμούς, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν διακριτική επιλογή του ΟΛΠΑ ΑΕ, και μάλιστα προκειμένου να αντιστρατευθεί τις στοχεύσεις ή τις διεκδικήσεις του Δήμου.

        Η εξυπηρέτηση της εμπορικής κίνησης του Λιμένα, στην οποία εμπλέκονται και δραστηριοποιούνται διάφορες επιχειρήσεις, τόσο του πρωτογενούς τομέα όσο και των υπηρεσιών, και η οποία στην παρούσα φάση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε αλλού, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση ενός Λιμένα.

        Στα πλαίσια μάλιστα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠΑ ΑΕ και Δήμου, στην οποία ο Οργανισμός μας πάντοτε προσβλέπει, θα καλωσορίζαμε κάθε συμβολή του Δήμου στην – ήδη παρατηρούμενη το τελευταίο διάστημα – τάση αύξηση της εμπορικής κίνησης προς άμβλυνση της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει την πόλη και τον νομό μας.

        Η αναζήτηση των οφειλών όλων των οφειλετών του ΟΛΠΑ ΑΕ, μεταξύ των οποίων και των παραχωρησιούχων χώρων ή/και εγκαταστάσεων του Λιμένα, αποτελούσε και αποτελεί μέριμνα και μέλημα της Διοίκησης του Οργανισμού και των υπηρεσιών του.

         Στην κατεύθυνση αυτή, ο Οργανισμός χειρίζεται τις εν λόγω οφειλές στα πλαίσια της χρηστής Διοίκησης, των χρηστών συναλλακτικών ηθών, αλλά και των κείμενων διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων όπως αυτές ισχύουν και διέπουν την εν γένει λειτουργία του.

        Τέλος, το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της Σύμβασης προσωρινής παραχώρησης (24.01.2012) και εφεξής, ο Οργανισμός άφησε την πρωτοβουλία διεκδίκησης και είσπραξης των επίμαχων οφειλών στις υπεύθυνες υπηρεσίες του Δήμου, σεβόμενος απόλυτα τις απορρέουσες  από την εν λόγω Σύμβαση δεσμεύσεις του". 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ