Αχαΐα: Καθηγητής…χαστούκισε μαθητή – Το γεγονός αποσιωπήθηκε!

Σε σχολείο του Αιγίου

Θυμίζει σκηνές από ελληνική ταινία, αλλά έχει γίνει «θέμα» στην κοινωνία του Αιγίου, ένα περιστατικό στο 2ο Γυμνασίου, με τους  υπευθύνους  του εν λόγω σχολείου, μάλλον να το συγκαλύπτουν, συντεχνιακά.

Στις αρχές Οκτωβρίου, καθηγητής φέρεται να χαστούκισε «άγρια» μαθητή, κάτι που ρητώς απαγορεύεται στα σχολεία, αφού δεν θεωρείται ενδεδειγμένος τρόπος εκπαίδευσης αλλά αντ’ αυτού υπάρχουν άλλοι τρόποι να «τιθασευτεί»  ένα  παιδί, εφόσον αυτό βέβαια κριθεί αναγκαίο.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση όμως – παρότι αφορούσε γόνο οικογένειας που πάντα ήταν απαιτητική για το πρέπον σχολικό περιβάλλον του παιδιού της  – «θάφτηκε» εντέχνως, οι γονείς δεν διαμαρτυρήθηκαν και ο καθηγητής ουδέποτε τιμωρήθηκε, γεγονός  που έχει προκαλέσει ακόμα, πολλά σχόλια για το ρόλο της διεύθυνσης που έχει και τον πρώτο λόγο.

Δεν είναι πάντως λίγοι εκείνοι που αποδίδουν τα περιστατικά σε μεγάλη αλλαγή, μεταξύ της σημερινής και της προηγούμενης διεύθυνσης, η οποία ήταν άκρως τυπική και δεν άφηνε κανέναν και τίποτα ατιμώρητο, ενώ κι ο νέος τρόπος εκλογής της διευθύντριας εντός του σχολείου, έχει οδηγήσει στην επιθυμία – πιθανά – του να μην θιχτεί κανείς, ούτε και η εικόνα της σχολικής κοινότητας, στο πρόσωπό τους!

Διαβάστε επίσης