Το ιαπωνικό μυστικό ομορφιάς για πλούσια και λαμπερά μαλλιά

Η χρήση του ρυζόνερου ως θεραπεία ομορφιάς δεν είναι καινούργια. Στην Ιαπωνία χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στο δέρμα και τα μαλλιά αλλά, ενώ καταναλώνεται και ως ρόφημα για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Αλλά αυτό το μυστικό ομορφιάς αναβιώνει τώρα ξανά μέσα από το TikTok με την υπόσχεση να μεταμορφώσει τα μαλλιά μας.

Τα οφέλη του ρυζόνερου για τα μαλλιά

Πλούσιο σε σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνες, το ρυζόνερο είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για τα μαλλιά. Η υψηλή του συγκέντρωση σε ινοσιτόλη, που ονομάζεται επίσης βιταμίνη Β7 και είναι γνωστή για τις σχεδόν θαυματουργές επιδράσεις της στα λευκά και ξηρά μαλλιά. Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει την ικανότητά του να διεισδύει στην ίνα της τρίχας για να την επανορθώνει από μέσα και να τονώνει τη δύναμη και τη λάμψη της. Εφαρμογή με την εφαρμογή, τα μαλλιά γίνονται πιο ελαστικά και εξαφανίζεται το φριζάρισμα.

Πώς να φτιάξεις τη δική σου λοσιόν ρυζόνερου

Είτε το ρύζι είναι ωμό είτε μαγειρεμένο, το νερό του διατηρεί εξαιρετικές ιδιότητες ομορφιάς. Για να φτιάξεις τη λοσιόν, απλά βάλε ωμό ρύζι σε ένα δοχείο και στη συνέχεια πρόσθεσε 1-2 ποτήρια κρύο νερό, τόσο ώστε να βυθιστούν οι όλοι οι κόκκοι ρυζιού. Ανακάτεψε καλά μέχρι να θολώσει το νερό. Κλείσε το δοχείο και άφησέ το να καθίσει για 12 έως 24 ώρες για να ζυμωθεί σωστά η λοσιόν.

Στη συνέχεια, στύψε τους κόκκους για να ανακτήσεις μόνο το αμυλούχο νερό. Μετά τον χρόνο ξεκούρασης, μούλιασε τα μαλλιά σε τη λοσιόν και άφησέ τα να καθίσουν για μια ώρα πριν τα λούσεις κανονικά, με σαμπουάν και στη συνέχεια conditioner. Εφάρμοσε τη θεραπεία δύο φορές την εβδομάδα και θα δεις άμεσα τα αποτελέσματά της.

jenny.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ