Πτώση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Πόσοι «βλέπουν» διάσπαση; – Πρώτη δημοσκόπηση με πρόεδρο Κασσελάκη

Η ΝΔ παραμένει πρώτη, χάνοντας μόλις 1,5 μονάδα

Η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει χαμηλότερα ποσοστά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται λίγο «ανεβασμένο».

Κατά τα λοιπά, με 17,7% προηγείται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinion Poll για το ACTION24, σε πανελλαδικό δείγμα 1.005 νοικοκυριών, το διάστημα 21 – 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Η επικοινωνιακή… «καταιγίδα» Κασσελάκη δεν τους απασχόλησε ιδιαίτερα

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των έγκυρων), η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 4,8%, οι Σπαρτιάτες 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,8% και η Νίκη 3,7%. Στο 15% είναι οι αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένα ποσοστό 47,2% δηλώνει ικανοποιημένο και μάλλον ικανοποιημένο από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 41,6% που δηλώνει «όχι» και «μάλλον όχι».

«Βλέπουν» διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί.

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό της τάξης του 68,5% δηλώνει ότι μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η επικοινωνιακή… «καταιγίδα» Κασσελάκη δεν φαίνεται να τους απασχόλησε ιδιαίτερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στη μέτρηση.

Το 66,2% απάντησε «καθόλου» και «λίγο» στο ερώτημα «πόσο σας απασχόλησε και παρακολουθήσατε την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

  ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ