Αντιγόνης διάλογοι στο θέατρο Act

23/05/2023 | 15:08

Η θεατρική ομάδα Bad Eggs παρουσιάζει μία Devised παράσταση σωματικού θεάτρου πάνω στα διαλογικά κομμάτια της Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Ένας ηθοποιός καλείται να υπηρετήσει έναν ρόλο. Να υπερασπιστεί έναν ήρωα. Να μεταφέρει μια άποψη. Το σώμα του, η φωνή του, η ενέργειά του, πρέπει να αποδώσουν σχέσεις δύσκολες, που πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση με την προσωπικότητά του.

Πως να υπερασπιστείς την απόφαση της Αντιγόνης να πεθάνει, την άποψη του Κρέοντα για τον νεκρό προδότη, την άρνηση της Ισμήνης να βοηθήσει την αδερφή της, την μεταφορά από τον Τειρεσία του θεϊκού νόμου και το μένος του Αίμονα απέναντι στο πατέρα του;

Ξεκινώντας από την πρόταση «τι θα έπρεπε να συμβεί σε μένα για να φερθώ έτσι», ο ηθοποιός ψάχνει επί σκηνής να βρει τις κοινές συνισταμένες με τον ήρωα και ανακαλύπτει τη «σωματικότητά του» μέσα από τις δικές του καταβολές και προσλαμβάνουσες.

Στη παράσταση αποκαλύπτεται στον θεατή δραματοποιημένη όλη η διαδικασία που περνάει ένας ηθοποιός για να φτάσει στο ζητούμενο, μέσα από τεχνικές Μάισνερ και View points, έχοντας πάντα σαν βάση τις αρχές του θεάτρου λόγου και τον Στανισλάφσκι.

 

Από Τετάρτη 24/5 έως Κυριακή 28/5
Ώρα έναρξης: 22:00
Θέατρο Act / Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65
Διάρκεια παράστασης : 60′
Γενική Είσοδος : 8 ευρώ
Τηλ κρατήσεων : 6936122263 / 2610272037

Έρχεται κύμα καύσωνα από το Σάββατο – Θα πλήξει και τη Δυτ. Ελλάδα με την θερμοκρασία να …χτυπά “κόκκινο”

Ο Μάρτιν Σορτ για τη συνεργασία του με την Μέριλ Στριπ στη σειρά «Only Murders in the Building»

Κύμα ψύχους σαρώνει την Αργεντινή – Νεκροί εννέα άστεγοι

Η Microsoft λέει ότι το νέο της ΑΙ είναι τέσσερις φορές πιο ακριβές στη διάγνωση από ότι οι γιατροί

Αλλάζουν οι κανόνες για το χτίσιμο σε μικρούς οικισμούς – Ποιους αφορά η τροπολογία του ΥΠΕΝ

Δραματική η κατάσταση από την φωτιά στην Ιεράπετρα – Στη μάχη από το πρωί τα εναέρια μέσα – Καμένα σπίτια και συνεχείς εκκενώσεις

Η ΑΑΔΕ αρχίζει το «μεγάλο κυνήγι» για την ανάκτηση των κλεμμένων επιδοτήσεων – Πώς θα κινηθεί η ειδική ομάδα  

Euro Γυναικών: Νίκη για τη Φινλανδία στην πρεμιέρα, 1-0 την Ισλανδία