Την Τρίτη απολογούνται οι "7" για σωρεία κακουργημάτων - Λεπτό προς λεπτό τι συνέβη στα Δικαστήρια

 

Προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να απολογηθούν ζήτησαν μέσω των συνηγόρων τους, οι 7 συλληφθέντες από τον αντιεξουσιασιτικό χώρο, καθώς η Εισαγγελία Πατρών τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κατοχή ναρκωτικών και εκρηκτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 6 άνδρες θα απολογηθούν την Τρίτη και η κοπέλα τη Δευτέρα. Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και πάλι στην Αστυνομική Διεύθυνση , όπου και κρατούνται.

Να σημειωθεί πως κατά την μεταγωγή τους , στις 9.30 το βράδυ, στα δικαστήρια αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στον πεζόδρομο της Κανάρη, στην πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου, και είχαν αποκλείσει τον χώρο. 

Κατά την ώρα της άφιξης των "7", με την ειδική κλούβα της ΕΛ.ΑΣ, αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ τους.

Ενώ από νωρίς στα δικαστήρια είχαν φθάσει συγγενείς των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο "Στέλιος" της 17Ν, ο γιός του οποίου κατηγορείται μεταξύ άλλων για συμμετοχή στις ληστείες.

Οι συγγενείς των κατηγορουμένων βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση , στην οδό Ερμού , ελπίζοντας να δουν τους συλληφθήντες.

"Υπερβολική δίωξη" 

Πάντως μετά την απαγγελία των κατηγοριών στους "7" ο δικηγόρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, Χρήστος Τσόλκας έκανε λόγο για υπερβολική δίωξη και υπερβολική δικογραφία.


Πάτρα: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταγωγή των 7 συλληφθέντων για την εγκληματική οργάνωση στον εισαγγελέα - Έξω από τα δικαστήρια και ο "Στέλιος" της 17Ν (ΝΕΟΤΕΡΑ + ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)
 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ