Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Προσωπικός σύμβουλος για ωφελούμενους ΤΕΒΑ

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα

Στις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων χρόνων, η προστασία και θωράκιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων είναι επιτακτική ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά το νέο πρόγραμμα: «Ο Προσωπικός σου Σύμβουλος», για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

«Θέλω να μοιραστώ το πρόβλημά μου…», «Θέλω υποστήριξη για να το αντιμετωπίσω…», «Θέλω την γνώμη ενός ειδικού για να με βοηθήσει…», «Θέλω καθοδήγηση για εμένα και τα παιδιά μου…», «Δεν μπορώ να το διαχειριστώ μόνος/ μόνη μου…»

Οι παραπάνω είναι φράσεις που ακούμε ολοένα και πιο συχνά από περισσότερους ανθρώπους. Συνήθως δηλώνουν υψηλό συναισθηματικό φορτίο, κόπωση, συναισθηματικά αδιέξοδα, απομόνωση ή ακόμα και παραίτηση. Ταυτόχρονα, όμως, φωτίζουν και την ανάγκη για επικοινωνία αλλά και την αξία της ατομικής συμβουλευτικής υποστήριξης. 900 άτομα έχουν πλέον την δυνατότητα θεραπευτικής επικοινωνίας, με άμεση προσωπική ή τηλεφωνική επαφή, με τον δικό τους προσωπικό σύμβουλο, κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο τα θέματα που τους απασχολούν.

Στο πρόγραμμα «Ο Προσωπικός σου Σύμβουλος» συμμετέχουν οι Κοινωνικές Συμπράξεις της Π.Ε. Αχαΐας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσα από τη συνεργασία τους με ειδικούς επιστήμονες στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ. 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε: «Ο Προσωπικός Σύμβουλος είναι δράση θεραπευτικής και ανθρώπινης επικοινωνίας. Η συμβουλευτική “ένας προς έναν” βοηθάει το άτομο να εκφραστεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να αναγνωρίσει και να ταξινομήσει τις σκέψεις του, να έρθει σε ουσιαστική επαφή με τον εαυτό του, την οικογένειά του αλλά και με τον κοινωνικό περίγυρο. Όλοι οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ της Δυτικής Ελλάδας, όσο μακριά και αν μένουν από τα αστικά κέντρα, έχουν πλέον την δυνατότητα με ένα τηλεφώνημα να επικοινωνήσουν με τον δικό τους προσωπικό σύμβουλο».

Πρόκειται για μια εξατομικευμένη δράση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υλοποιείται σεσυνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους στοχεύοντας στην διερεύνηση και άμβλυνση των παραγόντων που οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό των οικονομικά ευπαθών ατόμων, στην βελτίωση της προσβασιμότητας τους και στην ενδυνάμωσή τους σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο. 

Η δράση ξεκίνησε και υπάγεται στις ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του ατόμου και στην βελτίωση της αλληλεπίδρασης του με το κοινωνικό περιβάλλον. Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να μιλήσουν με έμπειρους συμβούλους (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) είτε μέσω προσωπικών τηλεφωνικών συνεδριών είτε μέσω επιτόπου συνεδριών ή με συνδυασμό αυτών, ώστε να διαχειρίζονται προσωπικά, οικογενειακά, διαπροσωπικά ζητήματα ή θέματα προσβασιμότητας υπηρεσιών. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο: 2611 100230, από 9:00 – 14:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].

Το πρόγραμμα «Ο Προσωπικός σου Σύμβουλος» υλοποιείται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τις Κοινωνικές Συμπράξεις Π.Ε. Αχαΐας (MIS 5029643), Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5029532) και Π.Ε. Ηλείας (MIS 5029803).

 

Διαβάστε επίσης