Πάτρα: Γιατί ο διοικητής του "Αγ. Ανδρέας" επέστρεψε στα καθήκοντά του - Είχε παραιτηθεί μετά τον σάλο με τον θάνατο του 49χρονου

 

Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο διοικητής του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 o κ. Θεοδωρόπουλος είχε υποβάλει την παραίτησή του στα μέσα του περασμένου Ιουλίου , όταν έχασε την ζωή του ο 49χρονος Θεόδωρος Νεμουτιάνος λίγη ώρα αφού αποχώρησε από το νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" , καθώς οι νοσηλεύτριες που τον υποδέχθηκαν του είπαν να μεταβεί στο νοσηλευτήριο του Ρίου που εκείνου το βράδυ εφημέρευε. Ενα ζήτημα που έλαβε πανηλλήνιες διαστάσεις με συνέπειες που ακόμη δεν έχουν τελείωσει.

Ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει άμεσα την παραίτηση του διοικητή και την διένέργεια ΕΔΕ για το θέμα,, την οποία απέστειλε ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος , λαμβάνοντας την άδειά του και αποχώρησε από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ωστόσο, παρότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ελέγχου για το τραγικό περιστατικό και ήδη μια νοσηλεύτρια έχει απολυθεί καθώς καταγγέλθηκε η σύμβασή της , ενώ η δεύτερη αναμένει την απόφαση των πειθαρχικών οργάνων, το ΦΕΚ της αποδοχής από τον υπουργό της παραίτησης Θεοδωρόπουλου δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί!

Ετσι ο διοικητής επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά του, ως όφειλε, σύμφωνα με τον νόμο, αναμένοντας πότε στο φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως θα δημοσιευθεί η απόφαση για να αποχωρήσει. 

Πάντως έστω και τυπικά το νοσοκομείο διοικεί ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Διαβάστε επίσης