Φεστιβάλ Ρεματιάς: Ο Γιώργος Ανδρέου συμπράττει με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων

 

 

Μια μουσική παράσταση πολυθεματική και ξεχωριστή φιλοξενεί, με ελεύθερη είσοδο, το Φεστιβάλ Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου, το Σάββατο 16 Ιουλίου. Στο πρώτο μέρος ο σπουδαίος δημιουργός Γιώργος Ανδρέου καλεί στην σκηνή τον ταλαντούχο τραγουδοποιό Σταύρο Σιόλα, για να παρουσιάσουν γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια τους.

Μαζί τους επί σκηνής θα βρίσκεται η σπουδαία Ελένη Τσαλιγοπούλου, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του σύγχρονου ελληνικού ρεπορτορίου Τέσσερις ικανοί μουσικοί (Στέργιος Γαργάλας – βιολί, Βαγγέλης Καλαμάρας – τύμπανα, Μίμης Ντούτσουλης – Μπάσο, Γιάννης Παπαζαχαριάκης – κιθάρα) θα «συνομιλήσουν», με το πιάνο του συνθέτη.

Στο δεύτερο μέρος και καθώς φέτος είναι η επέτειος από τα εκατό χρόνια της καταστοφής της Σμύρνης και της βίαιης εξόδου του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία, ο Γιώργος Ανδρέου παρουσιάζει μαζί με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, την καλλιτεχνική του εργασία «Από Την Σμύρνη στο Λαϊκό Τραγούδι του Άστεως».

Πρόκειται για μια σπουδή στη μετάβαση από τη σμυρνέικη στη λαϊκή μας μουσική, με εμβληματικά τραγούδια αυτής της διαδρομής, ενορχηστρωμένα για το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο. Η καμεράτα αυτή νυκτών οργάνων είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ίσως η σημαντικότερη ελληνική ορχήστρα με διπλή επίδοση, τόσο στην ακαδημαϊκή μουσική όσο και στο τραγούδι και με σημαντική πολύχρονη δισκογραφική – συναυλιακή δραστηριότητα, ενώ αποτελείται από τριάντα εκτελεστές (μαντολίνα, μαντόλες, κιθάρες).

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου

Τη μουσική εργασία ερμηνεύουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου κι ο Σταύρος Σιόλας, συμμετέχει ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης και διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση ορχήστρας νυκτών εγχόρδων έχει η Βάγια Ζεππάτου.

Πληροφορίες:

Σάββατο 16 Ιουλίου

Ώρα έναρξης: 21:00

Θέατρο Ρεματιάς (Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου_

Διαβάστε επίσης