Αποκάλυψη tempo24.news: Βαρύ κατηγορητήριο για τον Πατρινό συλληφθέντα - Ανατίναξε ΑΤΜ πριν τη ληστεία στα ΕΛΤΑ

Αίθουσα Σύνταξης tempo24.news

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Βραχνέικα στις 24 Ιανουαρίου, με λεία περίπου 20.000 ευρώ.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες, πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών και αφού απολογήθηκαν, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο ένας από τους δύο 30χρονους έχει ήδη οδηγηθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται και η μεταφορά του δεύτερου συλληφθέντα σε κατάστημα κράτησης.

Ο χώρος των διαρρήξεων και των ληστειών φαίνεται ότι ήταν γνώριμος για τους δύο δράστες.

Όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά το tempo24.news, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να διαπράξει αντίστοιχη ενέργεια, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν στο tempo24.news ότι ο 30χρονος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που ανατίναξε το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στο πρώην Δημαρχείο της Παραλίας Πατρών.

Το περιστατικό είχε συμβεί σχεδόν έναν χρόνο πριν, τα ξημερώματα της 12ης Ιανουαρίου 2021.

Τότε, άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό και ανατίναξαν το ΑΤΜ, χωρίς όμως να καταφέρουν να αποσπάσουν τα χρήματα, αφού το ΑΤΜ δεν "άνοιξε".

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, το συγκεκριμένο μηχάνημα αναλήψεων είχε μέσα το ποσό των 80.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο δράστης της συγκεκριμένης επίθεσης, προσέγγισε το ΑΤΜ φορώντας κουκούλα και αφού το ανατίναξε και δεν κατάφερε να αποσπάσει τα χρήματα που βρίσκονταν μέσα, έφυγε από το σημείο πεζός.

Οι Αρχές αξιοποίησαν στοιχεία που είχαν στα χέρια τους καθώς και το βιντεοληπτικό υλικό από το συγκεκριμένο περιστατικό και φέρεται να ταυτοποίησαν τον δράστη της επίθεσης στο πρόσωπο του 30χρονου συλληφθέντα για την ένοπλη ληστεία στο κατάστημα ΕΛΤΑ στα Βραχνέικα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ