Τζόκοβιτς: Σημέρα η οριστική απόφαση για τη συμμετοχή του στο Australian Open

 

 

Στην αναμονή βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς σχετικά με το μέλλον του στο Australian Open, καθώς σήμερα Τρίτη αναμένεται να παρθεί η οριστική απόφαση για τη συμμετοχή του στο τουρνουά.

Ο Σέρβος τενίστας μπορεί σε πρώτη φάση να δικαιώθηκε από το δικαστήριο της Μελβούρνης στην έφεση που άσκησε κατά των Αρχών της Αυστραλίας για την απόφαση ακύρωσης της βίζας του, ωστόσο το σίριαλ αναμένεται να τελειώσει σήμερα, οπότε και θα γίνει γνωστή η τελική απόφαση για την παραμονή του στη χώρα.

Πλέον, την «τύχη» του τενίστα κρατά στα χέρια του ο υπουργός Μετανάστευσης Αλεξ Χοκ, ο οποίος, παρά τη δικαιωτική δικαστική απόφαση υπέρ του «Νόλε», έκανε χρήση του δικαιώματός του έκδοσης διοικητικής απόφασης που ακυρώνει τη βίζα του για δεύτερη φορά. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες (10/1) το πρωί ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με κατάθεση 41 σελίδων, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η ιατρική εξαίρεση που πήρε επειδή είχε νοσήσει τον Δεκέμβριο, υπερασπίστηκε τον εαυτό του, με τον δικαστή Άντονι Κέλι να τάσσεται υπέρ του, εκφράζοντας μάλιστα ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν οι συνοριακές αρχές τον Τζόκοβιτς μόλις εκείνος έφτασε στην Αυστραλία. 

Πάντως, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά τη λήξη της καραντίνας του πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στη Rod Laver Arena εν όψει του Australian Open. 

«Αυτή η δικαστική νίκη είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την απόφαση του αυστραλιανού δικαστηρίου για την πολύκροτη πλέον υπόθεση της βίζας του.

Την ίδια ώρα, οι οικογένεια του «Νόλε» έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι, ωστόσο ο Τζόκοβιτς, παρά τη διαβεβαίωση του πατέρα του ότι θα έστελνε το μήνυμά του μέσω βίντεο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δεν εμφανίστηκε.

Αναταραχή στη Μελβούρνη - Φόβος επεισοδίων στο Australian Open 

Στο μεταξύ, χάος και σύγχυση επικράτησε στη Μελβούρνη, όπου εκατοντάδες οπαδοί του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σέρβοι και Έλληνες, κατέκλυσαν την περιοχή μπροστά από τα γραφεία των δικηγόρων του διαμαρτυρόμενοι για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης της Αυστραλίας προς τον Σέρβο τενίστα. Η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού για να συγκρατήσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν αυτοκίνητα της Αστυνομίας και άλλα οχήματα.

Αυτά τα γεγονότα έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στο Australian Open, με την κυβέρνηση, τους  διοργανωτές και την αστυνομία να φοβούνται πως στη διάρκεια του τουρνουά θα ξεσπάσουν επεισόδια.

Αντιδράσεις για την αυστραλιανή κυβέρνηση - Προσπαθεί να γυρίσει το «χαρτί»

Με την πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας να δέχεται πλέον πυρά απ' όλες τις πλευρές για τη στάση που κράτησε στο συγκεκριμένο ζήτημα και τον υπουργό Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ να έχει τον τελευταίο λόγο, η κυβέρνηση ψάχνει διακαώς να βρει λάθη στην πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή Άντριου Κέλι, ο Χοκ είχε 4 ώρες προθεσμία για να ακυρώσει την απόφαση «απελευθέρωσης» του Τζόκοβιτς, κι όταν αυτή εξέπνευσε, πολλοί θεώρησαν ότι το σίριαλ τελείωσε.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους χρονικός περιορισμός και ότι ο Χοκ εξακολουθεί να εξετάζει όλα τα στοιχεία για να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος ή όχι.

Ναδάλ υπέρ Τζόκοβιτς

Αν και αρχικά ο Ραφαέλ Ναδάλ είχε δηλώσει για τον Τζόκοβιτς πως «γνώριζε τις συνθήκες πριν από πολλούς μήνες, οπότε πήρε τη δική του απόφαση», ωστόσο χαρακτήρισε «τσίρκο» τα όσα διαδραματίζονται στην Αυστραλία, τονίζοντας πως «είτε συμφωνείς είτε όχι με τον Τζόκοβιτς σε κάποια πράγματα, η Δικαιοσύνη μίλησε» και τάχθηκε υπέρ της απόφασης του δικαστηρίου. 

«Η Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί και πιστεύω ότι αυτή είναι η πιο δίκαιη απόφαση. Του εύχομαι καλή τύχη», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero».

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης