Κακοκαιρία - Καταστροφές στα χωριά της Δυτικής Αχαΐας - "Χάθηκαν" οι δρόμοι - Πλημμύρισαν σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

 

 

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η σημερινή ισχυρή βροχόπτωση σε όλη τη Δυτική Αχαΐα και κυρίως στον κάμπο.

Το νερό από τις έντονες βροχοπτώσεις έφτασε σε σπίτια, επιχειρήσεις, αποθήκες ενώ οι δρόμοι "χάθηκαν"!

Κακοκαιρία - Σοβαρά τα προβλήματα στη δυτική Αχαΐα: Πλημμύρισαν καλλιέργειες - "Ποτάμια" οι δρόμοι - Διαμαρτύρονται αγρότες και κάτοικοι στα χωριά - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

 

 

 

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε οικισμούς της Ωλενίας, του κάμπου αλλά και στις Αλυκές, όπου εκεί χρειάστηκε και η συνδρομή των εθελοντών του ΣΕΔΙΠ. Πολλοί επαρχιακοί δρόμοι κόπηκαν στα δύο. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες καλλιεργητών και κατοίκων πολλές για ακαθάριστα ρέματα, ποτάμια και φρεάτια. 

Κακοκαιρία - Δυτική Αχαΐα: "Αγρίεψε" ο Λάρισος - Τα νερά του ποταμού οδεύουν προς τα σπίτια - Πλημμύρισαν καλλιέργειες - "Μάχη" των μηχανημάτων για καθαρισμό των επαρχιακών δρόμων - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

 

Στο μεταξύ, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ζητάει να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να ενεργοποιηθούν αμέσως οι μηχανισμοί καταγραφής και αποζημιώσεων.

Παρότι ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια, κινητοποίησαν το σύνολο του διαθέσιμου εξοπλισμού και των χωματουργικών μηχανημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία και παρενέβησαν σε πλήθος περιπτώσεων, εν τούτοις οι ζημιές παραμένουν σημαντικές.

Οι ζημιές αναφέρονται σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, σε πλημμυρισμένες αποθήκες, εργαστήρια και ποιμνιοστάσια ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς με δήλωσή του ζητάει να προχωρήσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών και να προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων.

«Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή η ακριβής έκταση των καταστροφών που συνέβησαν σήμερα στο Δήμο μας. Ένα όμως είναι βέβαιο,» υπογράμμισε ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Πρόκειται για τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν στο σύνολο των δραστηριοτήτων στο Δήμο μας. Έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τόσο οι καλλιέργειες όσο και οι κατοικίες, τα μαγαζιά, οι αποθήκες, οι στάβλοι. Απευθύνω επείγουσα έκκληση προς τις συναρμόδιες αρχές της Πολιτείας. Ο Δήμος πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να αρχίσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών και να προχωρήσει τάχιστα η αποζημίωση των πληγέντων. Δεν είναι μόνο απαίτηση, είναι ανάγκη που δεν σηκώνει αναβολές», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης