Κακοκαιρία - Σοβαρά τα προβλήματα στη δυτική Αχαΐα: Πλημμύρισαν καλλιέργειες - "Ποτάμια" οι δρόμοι - Διαμαρτύρονται αγρότες και κάτοικοι στα χωριά - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Πολύ σοβαρά τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη δυτική Αχαΐα από την κακοκαιρία.

Δεν είναι ποτάμι (φωτο κάτω)… Κάτω από αυτόν τον τεράστιο όγκο νερού είναι δρόμος!

Πρόκειται για επαρχιακό δρόμο στον οικισμό Καλαμάκι Αγίου Νικολάου Κράλι του δήμου δυτικής Αχαΐας. Η φωτογραφία είναι της Δικηγόρου Αθηνάς Μουγκογιάννη, η οποία επιχείρησε το πρωί της Παρασκευής να πάει στη δουλειά της.

Το πρόβλημα και η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη, όπως αναφέρουν στον οικισμό, γιατί πρόκειται για σταυροδρόμι, με μεγάλη κυκλοφορία καθημερινά, το οποίο συνδέει με τη ΒΙΠΕ με την υπόλοιπη Ωλενία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη πλημμυρίσει αποθήκες. 

Και δεν είναι η μόνη. Πολλοί είναι οι αγρότες αλλά και κάτοικοι στα χωριά, που ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν τη μανία της φύσης και τις καταστροφές. 

Αχαΐα: Το πεύκο κατέρρευσε στο δρόμο-Προβλήματα από την κακοκαιρία-Οδηγίες προς τους πολίτες από την Περιφέρεια ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

d2.jpg

d1.jpg

Εκτεταμένα όμως είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε καλλιέργειες και δρόμους σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις με θερμοκήπια. Αγρότες και κάτοικοι της δυτικής Αχαΐας, διαμαρτύρονται για μη έγκαιρες παρεμβάσεις του δήμου.

 

 

Στο μεταξύ, σε Μποντέικα, Λάππα, Άραξος, Σαγέικα και Λακόπετρα,είναι επιχειρούν τα συνεργεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ενώ από τα ξημερώματα, έχουν ενεργοποιηθεί με εντολή του Δημάρχου Σπύρου Μυλωνά και οι 6 ιδιώτες – εργολάβοι. Το συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών έχει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αχαΐας, Κώστας Ταπεινός.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ