Πάτρα - Παραίτηση Αθανασόπουλου: Ποιοι τον διαδέχονται σε Αντιδημαρχία και Δημοτικό Συμβούλιο

 

Η αναμενόμενη τις τελευταίες ώρες παραίτηση του Αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου είναι πλέον γεγονός.

Το βάρος όσων έχουν δει τη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, όπου - χωρίς να κατονομάζεται - κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος γυναίκας, η οποία ισχυρίζεται ότι διατηρούσαν σχέση, τον οδήγησε στο να αποχωρήσει τόσο από το σχήμα της Δημοτικής Αρχής, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόφαση του Ανδρέα Αθανασόπουλου αφήνει αυτομάτως δύο κενές θέσεις, οι οποίες θα πρέπει να συμπληρωθούν τις προσεχείς ημέρες ώστε να μη διαταραχτεί η λειτουργία της Δημοτικής Αρχής από τη μία, αλλά και να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός δημοτικών συμβούλων από την άλλη.

Για την πλήρωση της θέσης του Αντιδημάρχου, φαίνεται ότι στη Μαιζώνος... δε βιάζονται. Και αυτό γιατί, η Αντιδημαρχία μπορεί να λειτουργεί κανονικά υπό την εποτεία του Δημάρχου και με τη βοήθεια άλλων υπηρεσιακών παραγόντων όπως του Γενικού Γραμματέα, Νίκου Τσιμογιάννη.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η θέση δεν μπορεί να μείνει για καιρό ακέφαλη και έτσι θα χρειαστεί ο διορισμός ενός δημοτικού συμβούλου που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο.

Ένα από τα σενάρια θα ήταν ο ριζικός ανασχηματισμός της Δημοτικής Αρχής, εφόσον και τα επόμενα δύο χρόνια είναι προεκλογικά, ωστόσο αυτό δε φαίνεται πιθανό, αφού προσφάτως η θητεία των Αντιδημάρχων ανανεώθηκε μέχρι τη λήξη της δημοτικής περιόδου.

Ένα άλλο σενάριο θα ήταν η αξιοποίηση ενός έμπειρου στελέχους, που έχει "προϋπηρεσία" στη θέση του Αντιδημάρχου.

Ένα τέτοιο πρόσωπο θα μπορούσε να ήταν ο Δημήτρης Πελεκούδας, ο οποίος αν και συγκέντρωσε πολύ υψηλό αριθμό ψήφων, έμεινε εκτός Δημοτικής Αρχής.

Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται και η τοποθέτηση ενός "φρέσκου" προσώπου που θα δώσει και τον απαιτούμενο αέρα ανανέωσης.

Σε ό,τι αφορά στην κάλυψη της θέσης στο Δημοτικό Συμβούλιο τα πράγματα φαντάζουν πιο περίπλοκα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, πρώτη επιλαχούσα είναι η κ. Ιουλία Συροκώστα και ακολουθούν: η κ. Άντα Δημοπούλου, η κ. Μαρία Λαζαρίδου και η κ. Ελένη Λάτα αλλά και η τέως Πρόεδρος του Σώματος κ. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία και άφησε έντονη την σφραγίδα της στην προηγούμενη δημοτική θητεία.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ