Europa League: Η Σπαρτάκ Μόσχας νίκησε 2-1 τη Νάπολι κι έβαλε... φωτιά στον 3ο όμιλο

 

 

Η Σπαρτάκ Μόσχας νίκησε για δεύτερη φορά φέτος τη Νάπολι στους ομίλους του Europa League, αυτή τη φορά με 2-1 στη Μόσχα στο εναρκτήριο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής κι απ' την 4η θέση, «έπιασε» στην κορυφή τους «παρτενοπέι» βάζοντας... φωτιά στο 3ο γκρουπ, ένα 24ωρο πριν από το έτερο (κι αντίστοιχα καθοριστικό) παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στη Λέστερ και τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς πήρε «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, με εύστοχο πέναλτι του Αλεξάντερ Σομπόλεφ (ανατροπή του Πρόμες από τον Λομπότκα). Ο ίδιος παίκτης έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους Ρώσους στο 28' με κεφαλιά, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Νάπολι, η οποία δεν είχε στην ενδεκάδα της τον Κώστα Μανωλά (έμεινε στον πάγκο σε όλο το ματς).

Στο 64' ο Ελμάς μείωσε σε 2-1 για τους Ιταλούς, όμως στο μισάωρο που απέμεινε ως το φινάλε η Σπαρτάκ κράτησε ως το τέλος το προβάδισμά της, παρά την πίεση της Νάπολι και πλέον ξαναμπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, παίζοντας τα... ρέστα της στις 9 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία, κόντρα στη Λέγκια.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης