Κορονοϊός: Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στα Καλάβρυτα

 

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Παρασκευή όλα τα σχολεία της πόλης των Καλαβρύτων, ώστερα από απόφαση που έλαβε η δημοτική αρχή , κατόπιν εισήγησης των σχολικών επιτροπών (Α’βάθμιας και Β’βαθμιας), προκειμένου να προχωρήσει η απολύμανση όλων των αιθουσων, εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού στην σχολική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αθ. Παπαδόπουλου δεν θα λειτουργήσουν Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και Ειδικό Σχολείο Καλαβρύτων (Σχολικό Συγκρότημα «ΑΓΛΑΪΑ ΚΟΝΤΗ – ΕΛΕΝΗ ΧΑΜΨΑ») καθώς και το Γυμνάσιο, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑΛ Καλαβρύτων (Σχολικό Συγκρότημα “ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ»). Σύμφωνα με την απόφαση οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές λόγω απολύμανσης από τις Υπηρεσίες του Δήμου Καλαβρύτων, με εντολές του ΕΟΔΥ, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας και του Υπουργείου Παιδείας. Συνολικά, από την Τρίτη έχουν καταγραφεί έξι κρούσματα, σε δύο τάξεις του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός».

Εξάλλου, χθες στα Καλάβρυτα ο εορτασμός για την 28η Οκτωβρίου δεν περιελάμβανε την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού σε Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Καλαβρύτων).

Διαβάστε επίσης