Πάτρα: Εντοπίστηκε ασυνόδευτο αγοράκι - Διαμένει στο νοσοκομείο μέχρι να βρεθούν οι γονείς του (ΦΩΤΟ)

Τη φωτογραφία παιδιού που εντοπίστηκε στην Πάτρα χωρίς τους γονείς του, έδωσε στη δημοσιότητα το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η φωτογραφία κοινοποιείται προκειμένου να εντοπιστούν οι γονείς του, με την παράκκληση όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, το παιδάκι εθεάθη να περπατάει μόνο του στην Πλατεία Αγίας Σοφίας και ειδοποιήθηκε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης το οποίο έδρασε άμεσα, στέλνοντας στο σημείο αστυνομική δύναμη.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην Πλατεία Αγίας Σοφίας χωρίς να χαθεί λεπτό και προσέγγισαν το παιδί με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία, χωρίς να το τρομάξουν.

Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν το Χαμόγελο του Παιδιού και η Εισαγγελία Ανηλίκων Πατρών, η οποία έδωσε εντολή να φιλοξενηθεί στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ και να παραμείνει εκεί, μέχρι να εντοπιστούν οι γονείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, το παιδί έμοιαζε χαμένο και ανήσυχο στην αρχή, ωστόσο με υπομονή και επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία οι αστυνομικοί κατάφεραν να το προσεγγίσουν και να του αποσπάσουν λίγες λέξεις μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο, όπου και παραμένει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συγγενικά πρόσωπα του παιδιού εμφανίστηκαν στο Νοσοκομείο, ωστόσο οι αρχές δεν έδωσαν το "πράσινο φως" να παραλάβουν το παιδί, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις του και - φυσικά - να εμφανιστούν οι ίδιοι οι γονείς του.

Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού:

Δίνονται στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, φωτογραφίες ανήλικου αγοριού, ηλικίας έξι ετών περίπου, (αγνώστων λοιπών στοιχείων), που βρέθηκε ασυνόδευτο, σε καλή κατάσταση υγείας, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, κρίνεται απολύτως αναγκαία, επειδή η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης, η διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του ανήλικου καθώς και των βιολογικών γονέων του και ο εντοπισμός αυτών ή άλλων πλησιέστερων συγγενών του είναι άλλως αδύνατη ή ουσιωδώς δυσχερής.

p1fcod2u5qu391ljbdpk1lf7av34_1.jpg


Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2610695130 του Τμήματος Ασφαλείας Πατρών. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» που λειτουργεί  24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η επικοινωνία θα είναι εμπιστευτική και ανώνυμη.


Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά

«Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»
e mail: [email protected]