Ο Γ. Καρβέλης στο Αστυνομικό Μέγαρο για την ασφάλεια των εργαζομένων στις δομές Υγείας-"Καταδικάζουμε παραβατικούς "ακτιβισμούς""

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη


Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο, Απόστολο Μαρτζάκλη, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης.
Ο κ. Καρβέλης, ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας, σε ότι αφορά την ασφάλεια του προσωπικού των νοσοκομείων, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά βίας τα οποία συνέβησαν σε δομές υγείας της περιοχής.

Παράλληλα, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων, για την πρόληψη κατά του covid-19, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Mετά τη συνάντηση με τον κ. Μαρτζάκλη, ο κ. Καρβέλης δήλωσε τα εξής:
«Αποτελεί προτεραιότητά μας η προστασία του υγειονομικού προσωπικού από βίαιες συμπεριφορές.
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού των δομών Υγείας εργάζονται καθημερινά με επαγγελματισμό και αφοσίωση. Οφείλουμε λοιπόν να διασφαλίσουμε τους χώρους εργασίας τους συνεργαζόμενοι αφενός με τις αρμόδιες Υπηρεσίες όπως είναι η Αστυνομία και αφετέρου λαμβάνοντας πρωτοβουλίες περεταίρω ενίσχυσης της ασφάλειας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
Παράλληλα οφείλουμε να καταδικάσουμε βίαιους, ανάρμοστους και παραβατικούς «ακτιβισμούς» σε βάρος των υγειονομικών μας, απομονώνοντας τους λίγους που με τις συμπεριφορές τους βάλλουν εναντίον των πολλών".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης υποδέχτηκε σήμερα (20-7-2021) το μεσημέρι, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Ιωάννη Καρβέλη, στο πλαίσιο επίσκεψης για θέματα συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας και της 6ης
ΥΠΕ στη Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη τέθηκαν τα εξής θέματα:

•       Η συνεργασία των δύο Αρχών σε ότι αφορά την επιτήρηση για λόγους
ασφάλειας των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας και
•       Η εντατικοποίηση των ελέγχων σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών
μέτρων για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού (covid-19) από τους
επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως τα τρένα και τα λεωφορεία.

Ο Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης επεσήμανε την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο Αρχών και τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει σε καθημερινή βάση τους ελέγχους σε ότι αφορά την τήρηση των
υγειονομικών μέτρων από τους υπόχρεους, για την πρόληψη της πανδημίας.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ