Νότες, ο "σύμμαχος" της πανδημίας

Του Απόστολου Ι. Βουλδή

 

Δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην αδημονεί για το άνοιγμα της εστίασης.

Με κλειστά καφέ, εστιατόρια, ουζερί, ταβέρνες, μπαρ, τσιπουράδικα, επί τουλάχιστον έναν χρόνο - εξαιρείται η θερινή περίοδος-  όλοι θέλουν να απολαύσουν μια βόλτα, να ρεμβάσουν πίνοντας το καφεδάκι τους, έστω κι αν έχει γίνει πλέον με κανέλες, σιρόπια και ροδοψημένες ζάχαρες, πιο πολυσύνθετο και από χημική ένωση.

Αναπαυτικά όμως, στην καρέκλα του καταστήματος και όχι …στα κλεφτά, στα όρθια, ακουμπώντας το πλαστικό κυπελλάκι πάνω στο καπό του σταθμευμένου αυτοκινήτου και λοξοκοιτώντας δεξιά –αριστερά μήπως εμφανιστεί ο ένστολος για να κάνουμε τους ανήξερους, τους ανέμελους περιπατητές, που όλως τυχαίως βρέθηκαν στην περιοχή!

Διότι μην μου πείτε πως δεν έτυχε να πιείτε τον καφέ σας έξω από κατάστημα και να κρύβεστε «σαν κομμουνιστικός ασύρματος», όπως έλεγε και «Στην καφετζού» ο αείμνηστος κωμικός μας Μίμης Φωτόπουλος.

Και ήλθε η μεγάλη ώρα. Η εστίαση ανοίγει στις 3 Μαϊου, όπως προανήγγειλε προ ημερών η κυβέρνηση, ενώ οι διαρροές στα μέσα ενημέρωσης μέρες ενωρίτερα πληροφορούσαν άπαντες για το χαρμόσυνο γεγονός.

Μάλιστα το άγχος ορισμένων, να προλάβουν να κλείσουν τραπέζι στο αγαπημένο τους εστιατόριο, ήταν τέτοιο που από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας φρόντισαν να τηλεφωνήσουν, μήπως και η ατυχία τους φέρει να περιμένουν υπομονετικά έξω από το κατάστημα να αδειάσει τραπέζι για να εισέλθουν.

Η ικανοποίηση , ωστόσο, μετατράπηκε σε χαρμολύπη όταν ο αρμόδιος υφυπουργός ανακοίνωσε πως τα πάντα θα ανοίξουν μεν , αλλά σε απόλυτη σιωπή.

Κάνενα κατάστημα δεν θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ευχάριστο κλίμα, μεταδίδοντας μουσική. Θα ακούγεται μόνο η οχλαγωγία από τις συνομιλίες των πελατών.

Επόμενο ήταν η απόφαση να προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις , αλλά και περιπαικτικά σχόλια, ακόμη για την …μετάδοση του κορονοϊού από τις νότες!

Γιατί όταν μια απόφαση δεν έχει λογική βάση και γίνεται χλεύη στα χείλη του κόσμου, τότε είναι βεβαία η αποτυχία του μέτρου.

Οσονούπω, θα δούμε και τα αποτελέσματα…

 

Διαβάστε επίσης