Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του Μ. Φουρθιώτη να ανακληθεί η μείωση των μέτρων ασφαλείας του

 

Έχασε την πρώτη δικαστική «μάχη» του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μένιος Φουρθιώτης μετά το ηχηρό «όχι» που άκουσε από την πρόεδρο του Δ΄ Τμήματος, Μαρία Καραμανώφ για να μπλοκάρει η απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ με την οποία μειώθηκε η ισχυρή αστυνομική φύλαξή του.

Το αίτημα που υπέβαλε ο Μένιος Φουρθιώτης για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να πετύχει έστω και προσωρινά την επαναφορά των μέτρων ασφαλείας που είχε στη διάθεσή του, μέχρι πρότινος, για λόγους προστασίας, συνάντησε την κατηγορηματική άρνηση της κ. Καραμανώφ.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Δ΄  Τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι η λήψη και η άρση  μέτρων προστασίας και ασφαλείας προσώπων γίνεται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από εκτίμηση πραγματικών γεγονότων και κινδύνων σε   συνδυασμό με  το  δημόσιο συμφέρον. 

Η κ. Καραμανώφ φέρεται να επισημαίνει ότι τα όργανα του αρμόδιου υπουργείου προβαίνουν στις σχετικές σταθμίσεις των γεγονότων και των περιστάσεων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας σημειώνοντας πως δεν συντρέχει περίπτωση προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης απόφασης.

Έτσι, ο Μένιος Φουρθιώτης αναμένει την τύχη του άλλου αιτήματός του για την αναστολή της εν λόγω απόφασης του αρχηγού της ΕΛΑΣ, που θα εξεταστεί από το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ. 

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ