Πάτρα: Εφημερίες... τρόμου σε Ρίο και "Άγιος Ανδρέας" - Αγγίζουν την πληρότητα οι κλινικές κορονοϊού

Έναν Γολγοθά ανεβαίνουν τις τελευταίες ώρες τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αχαΐας.

Ρίο και "Άγιος Ανδρέας" προσπαθούν, με τεράστιο αγώνα γιατρών και νοσηλευτών, να ισορροπήσουν στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί, με δεκάδες ασθενείς να προσέρχονται στα Επείγοντα με ύποπτα συμπτώματα.

Η αύξηση στον αριθμό των νοσηλευομένων αναγκάζει τη διοίκηση για συνεχή αύξηση των κλινών, με τα νοσοκομεία να κινδυνεύουν από μέρα σε μέρα να μετατραπούν σε νοσηλευτήρια αποκλειστικά για κορονοϊό.

Συνολικά στην Πάτρα νοσηλεύονται 216 ασθενείς σε Ρίο και "Άγιος Ανδρέας". Από αυτούς οι 33 δίνουν τη μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο Ρίο νοσηλεύονται 97 ασθενείς στις κλινικές COVID και 24 στη ΜΕΘ, ενώ στο "Άγιος Ανδρέας" 86 στην κλινική και 9 στη ΜΕΘ.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο MEGA και την Ελένη Ασημακοπούλου ο Υπεύθυνος της Β' Κλινικής COVID του ΠΓΝΠ κ. Τζουβελέκης:

"Είμαστε σε πληρότητα στο 90%, τόσο στην απλή κλινική όσο και στη ΜΕΘ.

Δίνουμε αγώνα δρόμου ανάμεσα στα εισιτήρια και τα εξιτήρια. Εδώ και 14 μηνες δουλεύουμε χωρίς ρεπό σε εξαντλητικά ωράρια, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό να νοσήσουμε κ εμείς."

Μιλώντας στο ΙΟΝΙΑΝ και τη Λίνα Μπάστα, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας", Κωνσταντίνος Κούκιος υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιηθεί και ο τρίτος όροφος του νοσηλευτηρίου για περιστατικά COVID.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης είναι ότι στο Νοσοκομείο του Ρίου γίνεται χρήση της αίθουσας ανάνηψης για τη διασωλήνωση περιστατικών με κορονοϊό, ενώ έχει ανοίξει ακόμη μια κλινική ΜΕΘ.