Σοκ στην πόλη: Πενήντα Πατρινοί στη δικογραφία διακίνησης κοκαΐνης-Προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από τους "τέσσερις "-Το προφίλ των συλληφθέντων

Και ενώ οι τέσσερις (Πατρινοί) συληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργάνωση εμπορίας κοκαΐνης αντιμετωπίζουν βαρειές κατηγορίες, οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών για την υπόθεση συνεχίζονται. 

Σύμφωνα με νεοτερες πληροφορίες του tempo24.news διερευνάται με προσοχή ο κύκλος των συληφθέντων προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με τα πρόσωπα τα οποία προμηθεύονταν και διέθεταν στη συνέχεια τα ναρκωτικά. Οι ίδιες απληροφορίες αναφέρουν οτι στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί (με τις κατηγορίες της προμήθειας και της χρήσης ναρκωτικών) συνολικά 50 Πατρινοί μεταξύ των οποίων και άτομα γνωστά στο χώρο της εστίασης και αναψυχής. Ωστόσο οι κατηγορίες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την βαρύτητα εκείνων που αναμένεται να απαγγελθούν στους τέσσερις οι οποίοι διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορίας ναρκωτικών.

 

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται το tempo24.news ανάμεσα στους τέσσερις συληφθέντες είναι δύο άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πώλησης αυτοκινήτων. Μάλιστα ο ένας από τους δύο έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο μεταφέρτοντας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Επίσης, ένας από τους συληφθέντες φέρεται να δραστηριοποιείται στο χώρο της αναψυχής ως υπεύθυνος καταστήματος cafe σε περιοχή της Πάτρας.

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίμπλόκαραν το αυτοκίνητο των διακινητών στο Λαμπίρι, ενώ επέστρεφαν από Αθήνα και εντόπισαν ποσότητα κοκαϊνης.

Ετσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι , καθώς στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσε ο αρχηγός της σπείρας και τα άλλα 3 άτομα (όλοι πατρινοί).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στην Πάτρα

 

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της

Κατασχέθηκαν (1.200) γραμμάρια κοκαΐνης, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ατζέντα με στοιχεία «πελατών» της εγκληματικής οργάνωσης

 

Οι συλληφθέντες είχαν διακινήσει τα ναρκωτικά τουλάχιστον σε 60 χρήστες κοκαΐνης στην Πάτρα

 

 

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά στην Πάτρα.

 

Ειδικότερα, χθες 1-03-2021 το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς άνδρες, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός  της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης και της μεταφοράς ναρκωτικών.

 

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία για αγορά και χρήση ναρκωτικών ουσιών σε βάρος 50 ακόμη ατόμων, που προμηθεύονταν ή αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική οργάνωση.

 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας τα στοιχεία, που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν χθες το μεσημέρι στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών, στο ύψος του Λαμπιρίου, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης να οδηγεί αυτοκίνητο και σε έλεγχο, που του πραγματοποίησαν βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία, που περιείχε (1.156) γραμμάρια κοκαΐνης, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη πίσω από τη συσκευή αναπαραγωγής ήχου του οχήματος. 

Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, μετέφεραν την κοκαΐνη από την Αθήνα σε περιοχές της Αχαΐας και διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες σε τοξικομανείς στην Πάτρα. Επιπλέον, οι συλληφθέντες είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και μεθοδολογία με τον  αρχηγό να δίνει τις κατευθύνσεις και να προγραμματίζει την μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Πάτρα, ενώ οι άλλοι τρεις άνδρες συνεργοί του, ήταν επιφορτισμένοι με την διακίνηση και την μεταφορά των ναρκωτικών.

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες τους τελευταίους πέντε μήνες είχαν διακινήσει σε (60) πελάτες, περισσότερα από (580) γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (46.000) ευρώ, ενώ από την διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, η οργάνωση θα αποκόμιζε χρηματικό όφελος (92.500) ευρώ.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα μέλη της οργάνωσης, καθώς και στις οικίες τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

 

(43,9) γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένη σε 25 ανισοβαρείς συσκευασίες,
(2,2) γραμμάρια κάνναβης,
(2) λειτουργικές ηλεκτρονικές ζυγαριές,
(52) τμήματα νάιλον συσκευασιών,
(3) κινητά τηλέφωνα,
(4.100) ευρώ και
Μια μαύρη ατζέντα με στοιχεία πελατών – χρηστών κοκαΐνης.

 

Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από την Αθήνα στην Πάτρα και μια μοτοσικλέτα ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Διαβάστε επίσης