Κορονοϊός - Πάτρα: 12 τα κρούσματα στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" - Ενας συνοδός μετέφερε τον ιό στην Παθολογική - Πόσοι νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία


Τα 12 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τα κρούσματα ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού στην Α’ Παθολογική Κλινική του «Αγίου Ανδρέα». Χθες επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο στα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού ενώ πέντε ασθενείς της κλινικής έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στην Κλινική Κορονοϊού.

Από χθες πάντως έχει ξεκινήσει στο νοσηλευτήριο η διαδικασία των γρήγορων τεστ για να διαπιστωθεί σε τι βαθμό έχει προχωρήσει η διασπορά του ιού στο προσωπικό (έχουν γίνει πάνω από 350 τεστ μέχρι τώρα και είναι όλα αρνητικά).

Η πηγή της διασποράς της νόσου φέρεται να είναι συνοδός ασθενούς της Κλινικής. Μέχρι χθες είχαν νοσήσει πέντε ασθενείς της Κλινικής, ένας γιατρός και έξι νοσηλεύτριες. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Μέσω της  ινχηλάτησης έφθασαν στο άτομο που μετέφερε τον κορονοϊό στην Α’ Παθολογική Κλινική. 

Να υπενθυμίσουμε ότι την ζωή της έχασε και η 44χρονη Αλεξ Τούλιου η οποία νοσηλευόταν στην Παθολογική και κόλλησε τον ιό.

Με εντολή του Γιάννη Καρβέλη απολυμάνθηκαν οι χώροι της Παθολογικής και δόθηκε εντολή να γίνουν τεστ σε όλους τους συνοδόυς ασθενών.

 

ΠΟΣΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Στο μεταξύ, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 12 ασθενείς στην Κλινική Covid και 2 ασθενείς στην ΜΕΘ Covid -19, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 10 ασθενείς στην Κλινική Kορωνοϊού.

 

κρουσματαΚρούσματα στο "Άγιος Ανδρέας": Πολύωρη σύσκεψη στο νοσοκομείο υπό τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη: "Έτσι σταματάμε τη διασπορά του ιού"

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ