Κρούσματα στο "Άγιος Ανδρέας": Πολύωρη σύσκεψη στο νοσοκομείο υπό τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη: "Έτσι σταματάμε τη διασπορά του ιού"

 

Στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" μετέβη για μια ακόμη φορά, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης το βράδυ της Τρίτης μετά τη δύσκολη κατάσταση που προκλήθηκε λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου, συμμετείχαν επίσης οι λοιμωξιολόγοι του ΠΠΝΠ Μάρκος Μαραγκός και Καρολίνα Ακινόσογλου. Στη σύσκεψη αναλύθηκαν διεξοδικά και λεπτομερώς όλες οι παράμετροι και η πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και να σταματήσει η διασπορά του ιού. 

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος μετέβη στην Α Παθολογική συνοδευόμενος από την ομάδα των επιστημόνων, επιθεωρώντας τους χώρους. Παράλληλα, έδωσε εντολή να αδειάσουν οι χώροι της Α Παθολογικής ώστε να απολυμανθεί ο χώρος και να γίνει rapid τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους συνοδούς που ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα, διέθεσε στο νοσοκομείο ακόμη 2.000 rapid τεστ, τονίζοντας ότι έλεγχοι θα γίνουν σε όλο το προσπωικό, γεγονός που ξεκίνησε από σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, τα σύντομα τεστ που έγιναν στους συνοδούς που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στα δωμάτια, βγήκαν όλα αρνητικά. 

"Οι εντολές μας είναι ξεκάθαρες. Δεν επιτρέπουμε την παρουσία συνοδού στα δωμάτια. Όμως, είπαμε να κάνουμε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις σε ασθενείς που χρήζουν φροντίδας από συνοδούς", απάντησε ο κ. Καρβέλης σε σχετική μας ερώτηση. 

Στην πολύωρη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του διοικητή - από τις 5:30 μέχρι τις 9 το βράδυ - ειπώθηκε ότι σύμφωνα με την ιχνηλάτηση ο ιός μεταδόθηκε από συνοδό. Αυστηρός ήταν επίσης ο κ. Καρβέλης σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας. "Δεν θα μπαίνει κανένας συνοδός χωρίς να έχει κάνει πρώτα ράπιτ τεστ, όπως επίσης θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά και τα μέτρα προστασίας και από το προσωπικό του νοσοκομείου. Κατανοώ την κούρασή τους, την ανάγκη τους να πιουν νερό να φάνε κάτι, όμως αυτό θα πρέπει να γίνεται με απόσταση από τους συναδέλφους τους", σημειώνει κατηγορηματικά ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Σε ετοιμότητα και η Παθολογική στο Πανεπιστημικό Νοσοκομείο της Πάτρας

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, ήδη έχει δώσει εντολή να βρίσκεται σε ετοιμότητα και η Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, εάν χρειαστεί να νοσηλεύει νέους ασθενείς. 

"Είμαστε βέβαιοι, ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε περίπου δύο ημέρες θα έχει "κλείσει" το θέμα της διασποράς του ιού", καταλήγει ο κ. Γιάννης Καρβέλης. 

Πάτρα: Αναταραχή στο προσωπικό του "Αγ. Ανδρέα" από τη διασπορά του κορονοϊού - Ξεκινούν σήμερα τεστ στο προσωπικό

 

Διαβάστε επίσης