Πάτρα: Μεταφέρουν κρούσματα από τη Θεσσαλονίκη - Τόσοι νοσηλεύονται στο Ρίο

Εντολή του Υπουργού Βασίλη Κικίλια

Η Θεσσαλονική βράζει! Τα 449 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής έχουν σημάνει πολλαπλούς συναγερμούς σε Υπουργείο Υγείας, Πολιτική Προστασία και ΕΟΔΥ.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το MEGA, πλέον τα νοσοκομεία της πόλης δεν αντέχουν να "σηκώσουν" το βάρος των νοσηλευόμενων, με τον Βασίλη Κικίλια να δίνει εντολή για μεταφορά κρουσμάτων που χρειάζονται νοσηλεία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και σε νοσοκομεία της Αττικής, σε περίπτωση που τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης "χτυπήσουν κόκκινο". Μάλιστα οι διακομιδές θα γίνονται τόσο με ασθενοφόρα όσο και με ελικόπτερα.

Η κατάσταση προκαλεί τεράστια ανησυχία, η οποία γίνεται ακόμη πιο έντονη με την ανακοίνωση των 32 νέων κρουσμάτων το απόγευμα της Κυριακής για την Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο του Ρίου εκφράζουν τους φόβους τους ότι το Νοσοκομείο δε θα αντέξει με τη μεταφορά ασθενών από τη Θεσσαλονική (εφόσον συμβεί) αν αυτή συμπέσει με ταυτόχρονη αύξηση των νοσηλευομένων από την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου και της Πελοπονήσσου.

Αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 20 ασθενείς με κορονοϊό. Από αυτούς 2 βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 1 στη μονάδα αρνητικής πίεσης, ενώ οι υπόλοιποι 17 νοσηλεύονται στην κλινική για κρούσματα COVID-19.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ