Η εξομολόγηση της Σμαράγδας Καρύδη για τις κρίσεις πανικού

17/10/2020 | 22:06

 

Συνέντευξη στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ TV», παραχώρησε η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις κρίσεις πανικού που αντιμετώπισε στο παρελθόν.

Υπήρξαν περίοδοι της διαδρομής σου στις οποίες πέρασες δύσκολα οικονομικά;

Φυσικά. Στα πρώτα χρόνια της πορείας μου μέχρι να αποφασίσω να κάνω τηλεόραση γιατί είχα διάφορες εμπλοκές και προσωπικά μου κολλήματα πέρασα πολύ δύσκολα οικονομικά. Και οι δύο γονείς είναι ηθοποιοί. Δεν υπήρχε στο σπίτι μου ένα backup να με καλύπτει. Γνωρίζω πολύ καλά το συναίσθημα του να μην έχεις καθόλου χρήματα. Πλέον στην ειδική συνθήκη που βιώνουμε θα πρέπει να βρεθούν λύσεις όχι μόνο για τους ηθοποιούς αλλά και όσους ανθρώπους δουλεύουν γύρω από το θέαμα.

Στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές αντιμετώπισες κρίσεις πανικού ενώ έπαιζες το ρόλο σου στην σκηνή του θεάτρου.   

Νομίζω ότι αρκετοί ηθοποιοί έχουν πάθει στην σκηνή κρίσεις πανικού. Είναι ένα κοινό φαινόμενο. Οι κρίσεις πανικού που αντιμετώπισα προέρχονταν από ένα προσωπικό πρόβλημα με την έκθεση που είχα πάντοτε και δεν το έχω απόλυτα ακόμα και σήμερα. Παλιά ήταν αφόρητο και δε μπορούσα καθόλου να το διαχειριστώ. Τώρα πια έχω μάθει να το χειρίζομαι. Δεν έχω θέμα. Απλά κάποιες φορές την έκθεση δεν την αντέχω.

Υπάρχουν στιγμές που θέλω να κλειστώ στο σπίτι μου, που δεν επιθυμώ να είμαι σε κοινή θέα. Είναι λίγο καταπιεστικό..

Έκανες ψυχοθεραπεία γι’ αυτό το κομμάτι της …έκθεσης;

Όχι δεν έκανα ποτέ.

Είναι σημαντικό ότι βρήκες τον τρόπο μόνη σου να βγεις από αυτό;

Θα μπορούσα να είχα κάνει και ψυχοθεραπεία. Δεν είμαι αρνητική. Έτσι και αλλιώς νομίζω ότι και ο θεραπευτής σε οδηγεί στο να βρεις τη δύναμη. Μόνος σου το κάνεις επί της ουσίας. Εγώ απλώς αυτό το κατάφερα μόνη μου

Την ημέρα των γενεθλίων σου υπήρξαν πολλαπλές αναπαραγωγές στα site της φωτογραφίας  που ανέβασες στον προσωπικό σου λογαριασμό στο istagram  με τίτλους τύπου « Πιο όμορφη από ποτέ και χωρίς ρετούς στα 51 της» Έχεις άγχος ηλικίας ή ο χρόνος αποτελεί σύμμαχος στη ζωή σου και τον χαίρεσαι;

Καταρχάς δεν θεωρώ πώς είναι θέμα ρυτίδας ο χρόνος. Ποτέ δεν τον χαίρεσαι γιατί φεύγει και καταλήγεις στο τέλος να πεθαίνεις.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη