Πάτρα: Θα "μιλήσουν" τα λύματα για τον κορονοϊό - Ανακοίνωση του δήμου, λίγες ημέρες μετά την ερώτηση του tempo24 για τη σχετική εγκύκλιο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

To ρεπορτάζ του tempo24 κινητοποίησε τον δήμο Πατρέων, σε ότι αφορά την εγκύκλιο που συστήνει στους δήμους να κάνουν ελέγχους στα αστικά λύματα, ώστε να εντοπίζεται το φορτίο του covid-19. 

Ερωτηθείς τότε στο ρεπορτάζ της 8ης Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Αν. Παπανικήτα, μας είχε πει ότι η Πάτρα θα έρθει σε επαφή με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε να συνεργαστεί με πιστοποιημένο εργαστήριο για να γίνουν οι έλεγχοι, καθώς όπως μας είπε η ΔΕΥΑΠ δεν διαθέτει τις υποδομές ώστε να κάνει τους ελέγχους. Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει νωρίτερα ο έλεγχος καθώς δεν υπήρχαν πολλά κρούσματα στην Πάτρα. 

 

Λίγες ημέρες μετά ο δήμος Πατρέων ανακοινώνει τα εξής:

Η ΔΕΥΑΠ σε συνεργασία με τον Διευθυντή του εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών έχει προγραμματίσει δειγματοληψίες σε βάθος χρόνου για την ανίχνευση COVID-19 στα αστικά λύματα της Πάτρας. Ο έλεγχος των λυμάτων κατά τη θερινή περίοδο ήταν άνευ λόγου καθότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΟΔΥ,  δεν υπήρχε διασπορά κρουσμάτων στην Πάτρα.

Ανεξάρτητα από κάθε έλεγχο, η έξοδος των λυμάτων απολυμαίνεται με χρήση χλωρίου σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Επίσης για τη προστασία των εργαζομένων λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και μέσα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τα λύματα "μιλάνε" για τον κορονοϊό - Τί έδειξαν στους δήμους της Αχαΐας τα ιικά φορτία