Διάσωση στον "μανιασμένο" από τα 7 μποφόρ Μύρτο! "Παραλίγο θα πέφταμε στα βράχια..." - Οι έξι εφιαλτικές ώρες μέσα στη θάλασσα - Τί λέει στο tempo24 o Πατρινός ναυαγοσώστης -ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

“Θεέ μου μη μου δώσεις αυτό που δεν μπορώ να αντέξω…”. 

Ήταν μερικές από τις σκέψεις του Πατρινού ναυαγοσώστη της marine rescue Patras Ηλία Παπαγεωργόπουλου(φωτο κάτω), που βούτηξε στον “μανιασμένο” από τα 7 μποφόρ Μύρτο για να σώσει έναν 25χρονο. 

Ο Ηλίας μας περιγράφει τις έξι ώρες που πάλευαν με τα κύματα, τον κίνδυνο να χτυπήσουν στα βράχια, μα πάνω απ όλα, όπως μας είπε, την εμπιστοσύνη που είχε στην ομάδα του στην ακτή, ότι θα κάνει ότι μπορεί για να σωθούν οι δύο νέοι.

“Είχα πάει σπίτι μου μετά τη λήξη της βάρδιάς μας, μέχρι που κατά τις 8μμ με ενημέρωσε η ομάδα ότι κινδυνεύει ένας νεαρός στον Μύρτο. Αμέσως, πήγαμε όλοι μαζί στο σημείο καταστρώνοντας το σχέδιο διάσωσης. Όμως, βλέπαμε ότι ο νεαρός παρόλο που είχε πιαστεί από τις πλευστικές συσκευές μας, άρχισε να πανικοβάλλεται και να μη μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, ήταν απαγορευτικό να μπει το σκάφος μας μέσα λόγω των 7 μποφώρ. Αμέσως, βούτηξα μέσα κι έφτασα κοντά του”.

Μεταφέρει ο Ηλίας στο tempo24, απαντώντας αμέσως, τί σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή που βούτηξε βράδυ στον μανιασμένο Μύρτο.

“Ήξερα, ότι η ομάδα μου, θα κάνει τα πάντα για να μας σώσει. Ήμουν σίγουρος, ότι από την ακτή θα είχα τη βοήθεια που πρέπει. Είμαστε άρτια εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι”. Η ομάδα μου, με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω των κυμάτων, μας έστειλε ένα σκοινί το οποίο μας έσωσε να μη χτυπήσουμε στα βράχια… Οι πλευστικές συσκευές πλέον δεν άντεχαν τόσες ώρες και μας πήγαινε προς τα βράχια… Το σκοινί που μας πέταξαν οι διασώστες συνάδελφοι από την ακτή, λειτούργησε σαν άγκυρα. Ευτυχώς… “.

Οι δύο νέοι πάλευαν με τα τεράστια κύματα για έξι ώρες! “Ο νεαρός δεν αισθανόταν καλά. Έπρεπε να το διαχειριστώ. Σκέφτηκα λοιπόν να του μιλάω για πολλά πράγματα. Μέχρι που η κουβέντα ήρθε για τον Ολυμπιακό. Η κατάσταση δυσκόλευε. Ο νεαρός έπαθε ναυτία. Ο θόρυβος των κυμάτων δεν μας άφηνε να ακούμε τίποτα… Μέχρι που μετά από έξι ώρες είδαμε στον ουρανό το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού”.

Μέσα στις σκέψεις του νεαρού ναυαγοσώστη που έπρεπε να σώσει και να σωθεί, ήταν “Θεέ μου μη μου δώσεις αυτό που δεν μπορώ να αντέξω… Αυτό σκέφτηκα κοιτώντας τον ουρανό… Και τότε είδα τα φώτα του ελικοπτέρου… Λύτρωση. Ευτυχώς όλα καλά για το παιδί και για μένα”, μας λέει ο Ηλίας, απαντώντας αποστομωτικά: “Βεβαίως και θα το ξανάκανα. Αυτή είναι η δουλειά μας. Γι αυτό έχουμε εκπαιδευτεί. Για να σώζουμε ανθρώπους…”.

“Συγχαρητήρια στον Ναυαγοσώστη μας Ηλιας Παπαγεωργοπουλος (φωτο) που αποτελεί εξαίρετη πράξη αλληλεγγύης και υψηλής αίσθησης καθήκοντος , καθώς και σε όλη την ομάδα μας που από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες είχαμε μετά το πέρας της 7ωρης επιχείρησης αίσιο τέλος”. Σημειώνει η διεύθυνση της marinerescue patras, η οποία ευχαριστεί θερμά τα άξια στελέχη της ομάδας της, τον δήμαρχο Σάμης και όλους τους αιρετούς, τον κεντρικό Λιμενάρχη, για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους.

βίντεο και φωτο Inkefalonia

Πατρινός ο ναυαγοσώστης που κινδύνευσε στο Μύρτο για να σώσει κολυμβητή - Τι συζητούσαν 4 ώρες στη μανιασμένη θάλασσα - Συγκλονίζει το ΒΙΝΤΕΟ της διάσωσης από ελικόπτερο

 

Διαβάστε επίσης