Πατρινός ο ναυαγοσώστης που κινδύνευσε στο Μύρτο για να σώσει κολυμβητή - Τι συζητούσαν 4 ώρες στη μανιασμένη θάλασσα - Συγκλονίζει το ΒΙΝΤΕΟ της διάσωσης από ελικόπτερο

Ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος είναι μέλος της ομάδα marine rescue Patras

Βούτηξε χωρίς… δεύτερη σκέψη! 7 μποφόρ σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, αλλά από τις επικίνδυνες, το λες και εφιάλτη! Όταν τα 4 μποφόρ είναι απαγορευτικά για κολύμπι… Κι όμως, η ομάδα της marine rescue Patras που έχει αναλάβει το διασωστικό έργο και στον δήμο Σάμης (Μύρτος – Αντίσαμος), απέδειξε για μια ακόμη φορά, ότι το προσωπικό που διαθέτει μπορεί να αντιμετωπίσει και τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

 Κεφαλονιά: Εφιάλτης στον Μύρτο για κολυμβητή και ναυαγοσώστη - Διάσωση με ελικόπτερο - ΒΙΝΤΕΟ

naygo.jpg

φωτο Inkefalonia.gr

Απόγευμα 6 στον Μύρτο με τα κύματα “βουνά”, ένας 25χρονος αποφάσισε να βουτήξει και να φτάσει μέχρι τις δύο πλευστικές συσκευές που έχει τοποθετήσει 60 μέτρα από την ακτή η διασωστική ομάδα της marine rescue patras. Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και ο νεαρός δεν μπορούσε πλέον να τα βάλει με τα τεράστια κύματα, φωνάζοντας και καλώντας σε βοήθεια.

Ο μηχανισμός και το σχέδιο δράσης των διασωστών, εκτός ωραρίου λειτουργίας, ξεκίνησε και στήθηκε άμεσα. Τα κύματα όμως δεν επέτρεπαν στο φουσκωτό της marinerescue patras, ή κάποια άλλη βάρκα να φτάσει στο σημείο. Ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος, χωρίς δεύτερη σκέψη πέφτει μέσα. Ήθελε να φτάσει στον νεαρό για να μπορεί να τον ηρεμήσει. Δυστυχώς η μανία της θάλασσας δεν επέτρεψε στον Ηλία, να τον φέρει στην ακτή. Παρά εκείνη τη στιγμή, όπως είπε, προσπάθησε να τον ηρεμήσει, μιλώντας του συνέχεια. Μάλιστα κάποια στιγμή η κουβέντα ήρθε και στα ποδοσφαιρικά. Ο εφιάλτης των δύο νεαρών μέσα στη νύχτα και τα τεράστια κύματα, κράτησε περίπου τρεις ώρες! Η μανία των κυμάτων, κάποια στιγμή, “χτύπαγε” δυνατά τις πλευστικές συσκευές που τις έφτασε πολύ κοντά στα βράχια!

Πλέον, κινδύνευαν και οι δύο. Ο Ηλίας ως έμπειρος και καλά εκπαιδευμένος ναυαγοσώστης, έδινε κουράγιο στον νεαρό που πλέον είχε κουραστεί πολύ. Μέχρι που μετά από τέσσερις περίπου ώρες, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, έφτασε από τον Πειραιά στον Μύρτο και έσωσε τους δύο άνδρες. 

“Συγχαρητήρια στον Ναυαγοσώστη μας Ηλιας Παπαγεωργοπουλος που αποτελεί εξαίρετη πράξη αλληλεγγύης και υψηλής αίσθησης καθήκοντος , καθώς και σε όλη την ομάδα μας που από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες είχαμε μετά το πέρας της 7ωρης επιχείρησης αίσιο τέλος” αναφέρει η διεύθυνση της marinerescue patras.

Πηγή φωτογραφίας - βιντεο: inkefalonia.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ