Παραιτείται ο Μπαρτομέου αν ο Μέσι παραμείνει κάτοικος Βαρκελώνης

Οχι όμως και το διοικητικό συμβούλιο

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, είναι έτοιμος να παραιτηθεί, αν ο Λιονέλ Μέσι παραμείνει κάτοικος Βαρκελώνης.

Κατά τον ισπανικό σταθμό TV3 αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση του επικεφαλής των «μπλαουγκράνα», που θεωρείται ως ο υπεύθυνος για την απόφαση του Αργεντινού να εγκαταλείψει το σύλλογο.

Σύμφωνα με τον ίδιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, ωστόσο, ο Μπαρτομέου έχει θέσει μια προϋπόθεση προκειμένου να αποχωρήσει αμέσως από την προεδρία: ο Μέσι θα πρέπει να βγει δημόσια και να επιβεβαιώσει ότι ο πρόεδρος είναι το κύριο πρόβλημα για το οποίο αποφάσισε να αποχωρήσει από το σύλλογο. 

Αν συμβεί αυτό ο Μπαρτομέου θα παραιτηθεί, όχι όμως και το διοικητικό συμβούλιο, που θα συνεχίσει να ηγείται του συλλόγου ως τις εκλογές, με προσωρινό πρόεδρο.

Ο Μπαρτομέου θα ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί, αρκεί να διασφαλιστεί η συνέχεια του Μέσι στο πρότζεκτ του συλλόγου, το οποίο σήμερα φαίνεται πολύ περίπλοκο. 

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του «ψύλλου», το πρόβλημα υπερβαίνει κατά πολύ έναν πρόεδρο κι έχει πολύ βαθύτερες ρίζες, καθώς ο σούπερ σταρ των Καταλανών δεν αισθάνεται μέρος του έργου του νέου προπονητή, Ρόναλντ Κούμαν.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης