Πάτρα: Έγιναν μαλλιά κουβάρια στο Δημοτικό Συμβούλιο - Η παράταξη Παπαδημάτου καταγγέλλει επίθεση στον Θ. Ξυλιά

 

Πολεμική ατμόσφαιρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , καθώς το θέμα του ΜΕΡΙΜΝΑ προκάλεσε εντάσεις που έφθασαν μέχρι φραστικές επιθέσεις κατά δημοτικών συμβούλων, όπως καταγγέλλει η παράταξη του Νίκου Παπαδημάτου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σημειώνεται:Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!
Με αφορμή όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν αυτήν την ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και την επίθεση στο μέλος της παράταξής μας, Θόδωρο Ξυλιά, καταγγέλουμε την Δημοτική Αρχή ότι χρησιμοποιεί ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, εκμεταλλευόμενη τις αγωνίες τους, βάζοντας τεχνηέντως και με υπόγειο τρόπο διάταξη για την πληρωμή τους, μαζί με άλλα κρίσιμα θέματα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.
Η Δημοτική Αρχή προσποιείται ότι κόπτεται για τα συμφέροντα αυτών των ανθρώπων, αλλά επί της ουσίας επιχειρεί προβοκατόρικα και ύπουλα να εκβιάσει την Αντιπολίτευση να ψηφίσει και όλα τα άλλα θέματα που θέλει να περάσει.
Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος προχώρησε στην εξής τοποθέτηση αναφορικά με το θέμα της διακοπής λειτουργίας του Ιδρύματος «Μέριμνα»:

«Απευθυνόμενος στους γονείς, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δ.Σ. του Ιδρύματος, θέλω να πω ότι ξέρουμε τι είναι η «Μέριμνα», ποια είναι, ποιο είναι το ιστορικό της, ποια είναι τα καλά της και ποια τα κακά της, κλπ. Υπήρχε, υπάρχει και πρέπει να υπάρχει και με αναβαθμισμένο, μάλιστα, ρόλο. Πάντως, αν ήμουν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προσωπικά δεν θα έφερνα το θέμα για συζήτηση. Είμαστε τόσοι άνθρωποι εδώ. Αυτή η Πρόεδρος που είπε: «Το κλείνω», δεν είχε την στοιχειώδη ευαισθησία για να είναι εδώ σήμερα; Αυτήν την Πρόεδρο, που είναι απούσα, θέλετε να έχετε για να σας εκπροσωπεί και για να διεκδικεί πράγματα για εσάς; Τα παιδιά σας έχουν δυο πυλώνες, εσάς, τους γονείς και τους εργαζόμενους, που μακάρι να γίνονται συνεχώς περισσότεροι και με εξειδικευμένη γνώση. Με αυτόν τον τρόπο και εσείς οι γονείς θα αισθάνεστε καλύτερα. Ξέρετε τι περίσσευμα ψυχής θέλει ένας εργαζόμενος για να μπει στο Ιδρυμα και για να διαβεί αυτήν την πόρτα;

Είστε υποχρεωμένοι να συνυπάρχετε στο όνομα των παιδιών σας με τους εργαζόμενους. Όμως, κύριε Δήμαρχε, αύριο το πρωί κιόλας θα χρειαζόταν άλλη Πρόεδρος και άλλο Δ.Σ., θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί. Επίσης, ένα παιδί ΑΜεΑ είναι θεμιτό να δουλέψει εκεί, όμως θέλει και μέτρο. Αν είναι αλήθεια ότι η Πρόεδρος έχει διορίσει το παιδί της εκεί, είναι απαράδεκτο. Αγαπητοί γονείς, προστατέψτε τα παιδιά σας, γίνετε φίλοι με τους εργαζόμενους, σας έχουν ανάγκη και τους έχετε ανάγκη. Οι εργαζόμενοι συμβάλουν στην καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών στα παιδιά σας. Τέλος, κύριε Δήμαρχε, δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο οι εκπρόσωποι του Δήμου να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες και θα πρέπει να το δείτε αυτό… ».

Πρόκειται στην ουσία για εκβιασμούς και εκμετάλλευση εργαζομένων για κομματικά οφέλη, καταστάσεις που θυμίζουν άλλους καιρούς, άλλα καθεστώτα και τριτοκοσμικές χώρες!
Επιτέλους, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας δεν είναι Σοβιετία!
Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!