Πάτρα: Με γερανό σε κοινή θέα σήκωσαν την εκατοντάδων κιλών ζαρντινιέρα του Δήμου - ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Αποκαλυπτικό οπτικό υλικό που εξασφάλισε το tempo24.news, δείχνει καρέ καρέ τις κινήσεις των δραστών της κλοπής των πολλών τόνων μεταλλικής ζαρντινιέρας στη συμβολή του πεζόδρομου της Ρήγας Φεραίου με την Πατρέως, που σημειώθηκε στις 25 Ιουνίου, στο κέντρο της Πάτρας.

111_0.jpg

Πάτρα: Έκλεψαν ζαρντινιέρα πολλών κιλών από τον πεζοδρομο της Ρ. Φεραίου - ΦΩΤΟ

Στο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος, αρχικά φαίνεται φορτηγό χρώματος πορτοκαλι να προσεγγίζει τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με την όπισθεν. Άνδρας από τη θέση του συνοδηγού κατεβαίνει από το οχημα, και με "χαλαρές" κινήσεις παίρνει ένα σκοινί και δένει τη ζαρντινιέρα.

Στη συνέχεια εμφανίζεται δεύτερο άτομο στη καρότσα του οχήματος, οπότε και αρχίζει η "ανέλκυση" της. Μάλιστα ο πρώτος δράστης φαίνεται να "κρεμιέται" από το γερανό και να ανεβαίνει στο φορτηγό μαζί με το "λάφυρο". Ένα ακόμα άτομο το τρίτο κατά σειρά παρακολουθεί την "επιχείρηση" από τη πλευρά του συνοδηγού. Όταν πια η ζαρντινιέρα φορτώνεται, μπαίνει στο όχημα...και όλοι μαζί αποχωρούν από το σημείο. Οπως φαίνεται και στο βίντεο, οι δράστες δεν φαίνεται να πτοήθηκαν από την παρουσία περαστικών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Εργαζόμενοι  του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στις ζαρντινιέρες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος, χθες (Πέμπτη 25 Ιουνίου), διαπίστωσαν ότι εκλάπη μια από τις μεγάλες μεταλλικές ζαρντινιέρες, βάρους εκατοντάδων κιλών, που βρισκόταν στην συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Πατρέως.

Εδώ και χρόνια, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου, έχουν τοποθετήσει στην οδό Ρήγα Φεραίου τις συγκεκριμένες μεταλλικές ζαρντινιέρες και τις έχει γεμίσει με πανσέδες, αγγελικές, ναντίνες, ευώνυμα και άλλα φυτά, επιδιώκοντας τον καλλωπισμό της περιοχής, γεγονός που έχουν εκτιμήσει οι δημότες, αλλά και οι καταστηματάρχες που ενίοτε φυτεύουν κι εκείνοι λουλούδια σ’ αυτές.

Διαβάστε επίσης