ΕΝΕΡΓΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ παρέχω ΕΝΕΡΓΕΙΑ και στηρίζω τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Σαν Έλληνες ένα από τα θετικά πους μας διακρίνει από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι η οξυδέρκεια και η αλληλεγγύη που παρουσιάζουμε σε περιόδους οποιαδήποτε κρίσης.

Κατανοήσαμε, άλλωστε μας το δίδαξε και ο ιός, ότι το παν δεν είναι το χρήμα, αλλά η υγεία.

 Έτσι πιστεύω σήμερα ότι αποτελεί ευκαιρία, μετά την Πανδημία του Κορονοϊού, να επανεξετάσουμε το οικονομικό μοντέλο της Πατρίδας μας. Μια οικονομία που θα πρέπει να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγική της βάση και θα αναπτύσσει όλους τους τομείς, π.χ. τον Τουρισμό.

Και αναφέρομαι για τον Τουρισμό, διότι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης συνέβαλε τα μέγιστα στο  ΑΕΠ της Πατρίδας μας με τις αφίξεις εκατομμυρίων τουριστών, αλλά δυστυχώς απαξιώθηκε ο εσωτερικός τουρισμός.

Με την παρούσα επιστολή δεν θέλω να επικρίνω κανέναν.

Θέλω προσωπικά, να καταθέσω την άποψή μου, συμπληρωματικά στα μέτρα επανεκκίνησης που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση για τις Τουριστικές Επιχειρήσεις.

Πιθανόν να βοηθήσουν, εάν υιοθετηθούν, σε ένα νέο μοντέλο Ανταποδοτικής Οικονομίας, διότι είναι στην ιδιοσυγκρασία μας ο Πατριωτικός Καπιταλισμός.

Είναι γνωστό ότι στα Ξενοδοχεία και στα Τουριστικά Καταλύματα, ένα μεγάλο μέρος των λειτουργικών δαπανών τους είναι τα ποσά που πρέπει να καταβάλουν για Ηλεκτρική Ενέργεια.

Θα πω «βραχνάς» τόσο για τους ιδιοκτήτες, όσο και για τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.   

Και όμως θα μπορούσε, στο πλαίσιο της Ανταποδοτικής Οικονομίας και του Κοινωνικού Τουρισμού, να υπάρξει πρόγραμμα και να διατεθεί μέρος της ετήσιας δαπάνης για ηλεκτρική ενέργεια, ανά Ξενοδοχειακό συγκρότημα ή κατάλυμα, στην εταιρεία με μορφή vouchers που προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια και να τα διαθέσει σε εργαζόμενους ή πελάτες της.

Αυτό θα συνέβαλε προς όφελος και των δύο πλευρών, διότι θα μείωνε τη δαπάνη προς τις εταιρείες ενέργειας, αλλά θα αποτελούσε και πρόσθετο πακέτο προσφορών για την προσέλκυση ή διατήρηση των πελατών τους.

          Με το πρόγραμμα π.χ. ΕΝΕΡΓΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ παρέχω ΕΝΕΡΓΕΙΑ, θα μπορούσε να τόνωση τις Τουριστικές Επιχειρήσεις, τις Τοπικές Κοινωνίες και τις Ελληνικές Οικογένειες.

      

Με εκτίμηση

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Μέλος Δ.Σ. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ και Πρόεδρος Τ.Ε. ΠΑΤΡΩΝ -ΑΙΓΙΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ