Κορονοϊός: Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Μπόρις Τζόνσον

 

Γρήγορη και πλήρη ανάρρωση εύχεται στον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική με κοροναϊό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι σκέψεις μας είναι με τον Μπόρις Τζόνσον και του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει πως «σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές ο κόσμος στέκεται ενωμένος σε αυτήν τη μάχη ενάντια στον Covid-19».

Η κατάσταση του Τζόνσον

Σημειώνεται πως ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σεντ Τόμας στο Λονδίνο, ωστόσο του έχει αφαιρεθεί ο αναπνευστήρας και αναπνέει μόνος του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Τζόνσον διαγνώστηκε με κοροναϊό και εισήχθη στην εντατική το βράδυ της Δευτέρας μετά από εισήγηση της ιατρικής του ομάδας καθώς επιδεινώθηκε η υγεία του. Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πνευμονία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «έλαβε την καθορισμένη θεραπεία με οξυγόνο» αλλά δεν έχει χρειαστεί άλλο μέσο αναπνευστικής βοήθειας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 55χρονος είχε τις αισθήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια και μεταφέρθηκε στην εντατική για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης