Διάβασε πώς θα φτιάξεις αντισηπτικό χεριών με αιθέρια έλαια και οινόπνευμα

 

Είναι μία απλή λύση αλλά λύση ανάγκης

Τα αντισηπτικά χεριών δεν θα σταματήσουν να διατίθενται αλλά βρίσκονται σε έλλειψη. Οι προμήθειες ανανεώνονται συνεχώς συνεπώς δεν χρειάζεται να αγοράζεις άπειρα τεμάχια σε περίπτωση που ξεμείνεις. Πρέπει άλλωστε να σκεφτόμαστε και τους δίπλα μας που επίσης χρειάζονται αντισηπτικά για την οικογένειά τους. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το αντισηπτικό είναι ένα είδος πρώτης ανάγκης και το χρησιμοποιούμε όχι απλά καθημερινά αλλά συνεχώς. Σκεφτήκαμε λοιπόν αν μπορούμε να το φτιάξουμε μόνες μας…

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα αντισηπτικό gel και μάλιστα εύκολα όμως, δεν θα αντικαταστήσει σε καμία περίπτωση το αντισηπτικό που αγοράζουμε. Αντισηπτικά με 100% αποτελεσματικότητα μπορούν να φτιάξουν μόνο οι φαρμακοποιοί και οι εταιρίες. Εμείς μπορούμε να φτιάξουμε όμως ένα πολύ καλό αντισηπτικό που θα μας προστατεύσει μέχρι να μπορέσουμε να προμηθευτούμε ένα του εμπορίου. Τι θα χρειαστούμε; Τα εξής:

Μισή κούπα καθαρό οινόπνευμα. Περίμενε… Το καθαρό οινόπνευμα έχει 95% αλκοόλη, το μπλε οινόπνευμα 93% και οι αλκοολούχες λοσιόν περίπου 70%. Για ένα πολύ αποτελεσματικό αντισηπτικό χρειάζεσαι οινόπνευμα με 95% αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποιο άλλο έχεις διαθέσιμο. Απλά να ξέρεις πως δεν είναι εξίσου αποτελεσματικά.

Χρειαζόμαστε επίσης μία κούπα ζελέ αλόης. Μπορείς να το βρεις παντού και είναι αυτό που θα δώσει υφή gel στο αντισηπτικό σου ενώ παράλληλα θα προστατεύει τα χέρια σου από την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ.

 

Έπειτα, θα χρειαστούμε αιθέρια έλαια. Περίμενε πάλι… Δεν θα βάλεις μέσα πατσουλί και βανίλια που χρησιμοποιείς για το σαλόνι σου. Τα έλαια με αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες είναι το λεμόνι, ο ευκάλυπτος, το tea tree και η λεβάντα (μεταξύ άλλων) και αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις.

Ανάμειξε όλα τα υλικά σου μέσα σε ένα μπολ βάζοντας τα έλαια τελευταία. Βάλε το ζελέ σου μέσα σε ένα μπουκαλάκι που κλείνει αεροστεγώς και είσαι έτοιμη! Να θυμάσαι ωστόσο! Τα σπιτικά αντισηπτικά δεν αντικαθιστούν τα αντισηπτικά του εμπορίου, ούτε το πλύσιμο των χεριών. Είναι μία λύση προσωρινή!

Διαβάστε επίσης