Κ. Σπηλιόπουλος: Ξεκινούν από το νέο χρόνο τα δρομολόγια του Προαστιακού προς Κ. Αχαϊα!

Ξεκινούν  επιτέλους από την νέα χρονιά τα δρομολόγια του προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα και το έργο το οποίο εξελίχθηκε σε ένα μικρό γεφύρι της Άρτας, με εμπλοκές που οδήγησαν σε παραδοσιακές καθυστερήσεις μακράς διάρκειας, μπαίνει στις ράγες.

Όπως λέει στις «7Μ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, η υπόθεση επιτέλους απεμπλέκεται και τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά, αλλά σταδιακά ώστε να υπάρξει πύκνωση το καλοκαίρι, οπότε και σημειώνεται η μεγαλύτερη κινητικότητα εξαιτίας και τους γεγονότος ότι οι κάτοικοι της Πάτρας θα επιλέγουν τον προαστιακό για να εκδράμουν στις παραλίες της Δυτικής Αχαΐας.

Κοινώς στην αρχή τα δρομολόγια θα είναι λίγα και θα λειτουργήσουν και ως πιλότος για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που θα ανακύψουν από τη λειτουργία της γραμμής η οποία θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το καλοκαίρι.

Η τοποθέτηση των ΑΣΙΔ στην περιοχή της Παραλίας θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ σε πρώτη φάση και με δεδομένο το ότι θα είναι εν αρχή περιορισμένα τα δρομολόγια  έχει λυθεί και το πρόβλημα με τους μηχανοδηγούς και τους συρμούς, το οποίο μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να έχει πλήρως εξαλειφθεί.

Η γραμμή ξεκινά από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αγίου Ανδρέα έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κάτω Αχαΐας, συνολικού μήκους γραμμών 20,8 χλμ., με στάσεις σε: Ανθεία, Άγιο Γεώργιο (Ιτιές), Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση - Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Αλισσό και Κάτω Αχαΐα.

Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο είχε γίνει τον Μάιο του 2019 και η γραμμή αναμενόταν να τεθεί σε λειτουργία το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν

Η σύνδεση Πάτρα- Πύργος

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι δρομολογείται επιτέλους και το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης του τρένου από Πάτρα προς Πύργο σε προαστιακή βάση με ταυτόχρονη αναβάθμιση των σταθμών στους οποίους θα σταματά το τρένο.

Ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης δεσμεύτηκε πως θα χορηγήσει ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ (το μισό του συνολικού ποσού που απαιτείται) για αυτό το σκοπό και ζήτησε μελέτες για να «τρέξει» το θέμα.

Η γραμμή θα είναι μικτού εύρους, δηλαδή θα έχει την προοπτική να λειτουργήσουν μετά και τα κανονικά τρένα σε αυτήν, αλλά σε πρώτη φάση θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει το μετρικό δίκτυο που ήδη λειτουργεί στην Πάτρα.

 

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ