Νίκος Γαλάνης: Νέες διακρίσεις για τον Πατρινό Δάσκαλο - Διδασκαλία μέσω Κινηματογράφου - ΦΩΤΟ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Την περασμένη εβδομάδα ο Πατρινός δάσκαλος Νικόλαος Γαλάνης, αναγνωρισμένος για τις κινηματογραφικές δημιουργίες με τους μαθητές του, συμμετείχε σε μια σειρά από διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αρχικά, την Τετάρτη 16/10 στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, παραβρέθηκε στην τελετή βράβευσης του West Side Mountains Doc Fest. Η ταινία "Αχ, αφτό το αυ" που δημιουργήθηκε με την, επίσης, δασκάλα Νάντια Στρατή και τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Νιάτων - Αγ. Δημητρίου στη Λακωνία απέσπασε το Τιμητικό Βραβείο (Honorary Distinction) του Φεστιβάλ ανάμεσα σε 600 «επαγγελματικές» ταινίες! Αξίζει να επισημάνουμε πως είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που τιμάται ταινία του Πατρινού δασκάλου στο Φεστιβάλ αφού πέρσι η ταινία για το προσφυγικό με τον έξυπνο τίτλο «SOSίβιο» είχε επίσης βραβευτεί με το ίδιο βραβείο.

west_side_doc_film_festival_0.jpg

duff_2019.jpg

Από την Πέμπτη έως την περασμένη Κυριακή διεξήχθη στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ευρώπη, το Dubrovnik Film Festival (DUFF 2019). Ανάμεσα σε εκατοντάδες δημιουργίες από παιδιά και νέους, η μαθητική ταινία «Αχ, αφτό το αυ» του κ. Γαλάνη επιλέχθηκε να προβληθεί και να συμμετέχει στο διαγωνιστικό κομμάτι. Ο Πατρινός δάσκαλος φιλοξενήθηκε μαζί με άλλους σημαντικούς κινηματογραφιστές στην γραφική πόλη των Δαλματικών ακτών ώστε να συμμετέχει στα workshops και να μιλήσει για την καινοτόμα πρακτική του να χρησιμοποιεί την έβδομη τέχνη, δηλαδή τον κινηματογράφο, στη διδασκαλία.

duff_2019_3.jpg

 

Διαβάστε επίσης