Πρόωρες εκλογές στα Σκόπια

31/07/2019 | 19:37

Έπειτα από επανειλημμένα αιτήματα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, δέχτηκε όπως αυτές διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2020, δύο μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε συναίνεση με την αντιπολίτευση. Αν θέλουν πρόωρες εκλογές, τότε αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2020», ανέφερε ο Ζάεφ.

Η αντιπολίτευση συνδέει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Εισαγγελία και τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με το δικαστικό σύστημα. Ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE, Ναούμ Στοϊλκόφσκι, δήλωσε ότι η απόφαση του Ζάεφ να δεχτεί πρόωρες εκλογές είναι μια λογική βάση για να γίνουν συνομιλίες με την κυβέρνηση.

«Είναι σαφές ότι τα πολυάριθμα σκάνδαλα που έχει προκαλέσει αυτή η κυβέρνηση τον ανάγκασε να αποδεχθεί την πρόταση της αντιπολίτευσης για πρόωρες γενικές εκλογές», δήλωσε ο Στοϊλκόφσκι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση θέλει να διεξαχθούν εκλογές σε άλλη ημερομηνία.

Πηγή-enikos

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Τον πλάκωσαν στο ξύλο με ρόπαλα – Μία σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Το απόλυτο μπάχαλο – Έβαλαν τους κυβόλιθους και τώρα ξανασκάβουν την Άνω Πόλη