Οι υπερτροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας αυτήν την άνοιξη

Για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας

Πιθανότατα σε αυτή τη φάση το σώμα σας  βρίσκεται στην πιο αδύναμη εκδοχή του με το κρύο και την έλλειψη άσκησης να το έχουν καταβάλει. Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται να το τονώσετε.

Σας προτείνουμε, λοιπόν, μερικές τροφές ικανές να σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας.

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες είναι μια σούπερ τροφή για το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη. Ενώ είναι αμφισβητήσιμο το αν τα τρόφιμα (ή τα συμπληρώματα διατροφής) είναι ικανά να αυξήσουν τα επίπεδα γλουταθειόνης, οι αγκινάρες έχει αποδειχτεί ότι έχουν τέτοια δράση.

Η γλουταθειόνη είναι από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν και παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση, την αντιγήρανση και τη μακροζωία.

Παντζάρια

Τα παντζάρια αποτελούν μια υπερ-τροφή για το συκώτι. Περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται βεταΐνη και έχει ισχυρή θετική επίδραση στην αποτοξίνωση του ήπατος και στη μείωση των φλεγμονών στον οργανισμό.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι υποτιμημένα τρόφιμα, περιέχουν όμως θρεπτικά συστατικά που δεν μπορούν να βρεθούν σε μεγάλες ποσότητες σε άλλα τρόφιμα. Μία από αυτές είναι το σελήνιο, το οποίο είναι ευεργετικό για τον μεταβολισμό.

Μαγειρεμένα, τα μανιτάρια αποτελούν επίσης μια καλή επιλογή για την αποτοξίνωση του πεπτικού συστήματος. Πολλά συμπληρώματα φυτικών ινών μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα, όχι όμως τα μανιτάρια.

Τυρί γκούντα

Το γκούντα είναι πλούσιο στη σημαντική για τα οστά βιταμίνη Κ2, στην οποία πολλοί έχουν έλλειψη.

Απολαύστε μερικές λεπτές φέτες τυριού γκούντα καθημερινά, με τη συνοδεία ενός φρούτου.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης