Αχαΐα: Πως συνέβη η τραγωδία στη λίμνη Πάπα - Ο ρόλος δεύτερου ατόμου

ΗΤΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ

Πρώτη Ενημέρωση 14.45: Νέα στοιχεία για το θάνατο του 46χρονου Παναγιώτη Φιλιποπούλου του Χρήστου, που εντοπίστηκε νεκρός τα ξημερώματα, στη λίμνη Πάπα στην περιοχή του Ακρωτηρίου του Αράξου στη Δυτική Αχαΐα, προκύπτουν από την έρευνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Αχαΐα: Νεκρός πατέρας δυο παιδιών στη λίμνη Πάπα - ΝΕΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο άνδρας ανασύρθηκε από τη λίμνη εντός του Ναυτικού οχυρού, χωρίς τις αισθήσεις του περίπου τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.  Προηγουμένως η βάρκα στην οποία επέβαινε μαζί μ' ένα ακόμα άτομο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ανετράπη, με αποτέλεσμα και οι δυο να βρεθούν στο νερό. 

Ο δεύτερος επιβαίνων στη βάρκα ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, αφού έβγαλε στη στεριά τον 46χρονο ειδοποίησε αρχικά την Αστυνομία, για το περιστατικό, δίνοντας το στίγμα της περιοχής. Άμεσα σήμανε συναγερμός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις ο θάνατος του 46χρονου πατέρα δυο παιδιών, οφείλεται σε πνιγμό.

Αχαΐα: Σήμερα το "αντίο" στον Παναγιώτη Νιφορόπουλο - Βρέθηκε νεκρός στη λίμνη Πάπα

"Παγωμένη" είναι η τοπική κοινωνία του Μετοχίου Δυτικής Αχαΐας, απ΄οπου καταγόταν και διέμενε ο άτυχος άνδρας. Συντετριμμένη η οικογένεια του δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό άνθρωπο. Ο εκλιπών εργαζόταν, ως οδηγός στην αλυσίδα σουπερ μάρκετ "Κρόνος".

Στις 5.30 σήμερα το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μετοχίου. 

Τα ακριβή αίτια του τραγικού συμβάντος διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα του Λιμενικού Σώματος. 

Νεότερη Ενημέρωση 15.06 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρώτες πρωινές σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Ναυτικού Οχυρού Αράξου στην Αχαϊα, 46χρονος ημεδαπός.

  Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., για περιστατικό ανατροπής κωπήλατου πολυεστερικού σκάφους λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με επιβαίνοντες τον 46χρονο ημεδαπό καθώς και έναν 42χρονο ημεδαπό στην προαναφερόμενη θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας από ξηράς όπου διαπίστωσαν ότι ο 46χρονος είχε ανασυρθεί από τον έτερο επιβαίνοντα ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές.

Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ” όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αναφορικά με τον 42χρονο ημεδαπό, μεταφέρθηκε αρχικά από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, στο Κέντρο Υγείας κάτω Αχαΐας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια λόγω υποθερμίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών .

 Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. 

 

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

 

Διαβάστε επίσης