Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας": Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης - Νέα καταγγελία του σωματείου "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" - ΦΩΤΟ

ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΚΑΤΆΛΗΨΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις και τις συμβολικές καταλήψεις στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, από τους εργαζόμενους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Κινητοποιήσεων συνέχεια σήμερα...στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας"

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Κάθε φορά που ο Κος Σερεμέτης βγαίνει και ομιλεί, ένα είναι σίγουρο, ότι  εκτίθεται. Εκτίθεται γιατί μας επιβεβαιώνει πλήρως και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, γιατί:

Συνηθίζει να στρέφεται πάντα κατά όλων των άλλων και μάλιστα κατά συγκεκριμένων προσώπων δείχνοντας έτσι το μένος και την εμπάθεια του, γι΄ αυτούς.
Συνηθίζει να Ψεύδεται ασυστόλως, επιβεβαιώνοντας μας έτσι και για τον άλλο χαρακτηρισμό που του αποδίδουμε, πέραν αυτού του Λουδοβίκου του IE.

     Αυτά επαναλαμβάνονται και  επιβεβαιώνονται πλήρως και με την χθεσινή  του ανακοίνωση, όπου ξεπερνά μαζί με τα προαναφερόμενα  και τα όρια του θράσους.

    Κύριε Σερεμέτη, δεν ξέρουμε αν όλα για εσάς κινούνται  στη σφαίρα της ΣΥΝΑΛΑΓΗΣ, που είναι εντελώς διαφορετική  της ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ. Για να μην εκτίθεστε θα σας συνιστούσαμε να ανατρέχετε στον Μπαμπινιώτη για τις ορολογίες που κάθε φορά επικαλείσθε.

     Συνδιαλλαγή – Συνδιαλέγομαι - Συνομιλώ - Συναναστρέφομαι - Επικοινωνώ - Διαπραγματεύομαι είναι έννοιες και πρακτικές που τις γνωρίζουν όλοι οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι, εκτός βεβαίως από εσάς, που δεν τις έχετε καν στο λεξιλόγιο σας και την πρακτική σας, γιατί πολύ απλά δεν είσαστε ποτέ υπέρ του διαλόγου και ειδικά του φερεγγυότητα διαλόγου.

      Τις παραπάνω λοιπόν έννοιες και πρακτικές τις εφαρμόζουν όλοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, στην προκειμένη περίπτωση την επιδιώκουμε και εμείς για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων εργαζομένων σ αυτό, των προβλημάτων που αναδεικνύουμε και διεκδικούμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, με διαδικασίες και αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και συνεδριάσεων του Δ.Σ, με αποφάσεις που πολλές φορές είναι ομόφωνες και όχι μόνον του Προέδρου, στον οποίο επιτίθεστε γιατί δεν καταφέρατε να τον αποδυναμώσετε με άλλον τρόπο, με τις αποστασίες και άλλες παρεμβάσεις που επιδιώκατε.

        Δεν ξέρουμε εάν  η συνήθης πρακτική σας είναι η Συναλλαγή, που την μπερδεύετε στην προκειμένη περίπτωση με την Συνδιαλλαγή. Εκείνο που εμείς ξέρουμε, είναι ότι στο διάστημα που είσαστε στο Νοσοκομείο, δεν συνδιαλέγεστε, δεν συνεργάζεστε, δεν επικοινωνείτε, είστε απόμακρος όπως φάνηκε και με την κοπή της πίτας, είστε εμπαθής κάτι που φαίνεται και με την χθεσινή ανακοίνωση σας όπου για συλλογικές αποφάσεις βάλλεται ενάντια στον Πρόεδρο του Σωματείου μας, δεν είστε συνεργάσιμος όπως όλοι γνωρίζουμε και το καταμαρτυρούν οι παραγκωνισμένοι και παροπλισμένοι Συνάδελφοι, Διευθυντές, Προϊστάμενοι και απλοί υπάλληλοι που δεν σας  γλείφουν, δεν σας υμνούν, δεν λένε το επιθυμητό και προσφιλές για εσάς yes man.

       Στον ανιστόρητο για τους αγώνες μας, τις επιδιώξεις μας - τις παρεμβάσεις μας και τις επιτυχίες μας για την συνέχεια της ύπαρξης και λειτουργίας, την  ανάπτυξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας, αυτά που βρήκε έτοιμα και τα ισοπέδωσε με τις επιπολαιότητες τις δικές του και των δύο συνεργατών του, θα θέλαμε να του πούμε, κάτι που το ξέρει και συνειδητά το αποκρύπτει, ότι:

                   Η κωλυσιεργία στο έργο των υπηρεσιών μας

    δεν οφείλεται στην 3ωρη κατάληψη των Εργαζομένων, για την οποία αν το θέλετε την αποκλειστική ευθύνη την έχει αυτός με την στάση του και την πρακτική του

Αλλά

Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που έχει αφήσει το Νοσοκομείο στον αυτόματο πιλότο και μάλιστα, χάριν ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων, χωρίς οργανισμό και όχι μόνον, από τον Απρίλιο του 2018, για 9 ολόκληρους μήνες, όπου δυστυχώς έπεται συνέχεια
Και στην γνωστή “ξεροκεφαλιά” του ίδιου, που παρά τις δημόσιες κατευθύνσεις και οδηγίες του υπουργείου, του υπουργού και όχι μόνον, αυτός δεν συγκαλούσε το Δ.Σ με αποτέλεσμα την προαναφερόμενη κωλυσιεργία και όχι μόνον.

Και βεβαίως

και σε μια ακόμη αποκλειστική δική του ευθύνη, που έχει να κάνει με τον παροπλισμό αξιόλογων στελεχών μας, έναν παροπλισμό που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία μας και όχι μόνον, όπως η περίπτωση με τους Συνταξιούχους που ξεπερνούν τον ένα χρόνο για να πάρουν την σύνταξη τους.

       Τέλος Κύριε Σερεμέτη εσείς δεν δικαιούσαστε να ομιλείται για την εφαρμογή της νομιμότητας, για νόμους και διατάξεις, την στιγμή  που δυστυχώς χωρίς ίχνος ντροπής τους παραβιάζετε και τις καταπατάτε.

        Δεν δικαιούμαστε να ομιλείται για κωλυσιεργίες και καθυστερήσεις στην λειτουργία των υπηρεσιών, εσείς προσωπικά, βάσει της πρακτικής σας και της εμπαθούς σας στάσης, όπως προαναφέρουμε.

              Ντροπή σας λοιπόν που έχετε το θράσος να ομιλείται…..

         Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν λέμε ότι με τις κινητοποιήσεις μας σε καμία των περιπτώσεων δεν ταλαιπωρήθηκε κανένας ασθενής και πολίτης, γιατί πολύ απλά δεν ήταν αυτός ο στόχος μας και γι΄ αυτό εξυπηρετήθηκαν άπαντες. Αφού όμως εσείς ¨κόπτεστε¨ για τους Ασθενείς, περιμένουμε να δούμε την κίνησή σας απέναντι στον υβριστή Σαρρή, έτσι ώστε να αποτραπεί η κινητοποίηση των χειρουργείων την ερχόμενη Τρίτη.

        Όταν λοιπόν Κύριε Σερεμέτη απευθύνεστε στους πολίτες, γιατί δεν τους λέτε τι έχετε κάνει για την εύρυθμη λειτουργία των εξωτερικών Ιατρείων για την παραπαίουσα Οφθαλμολογική κλινική, για το χάλι της Ογκολογικής και Αιματολογικού, για την Νεφρολογική, την Ορθοπεδική, για τον Γολγοθά στην Μαιευτική, για τον περιβάλλοντα χώρο κλπ πάμπολλα εκκρεμή ζητήματα.

      Για να πάρει μπροστά λοιπόν το Νοσοκομείο, κύριε Σερεμέτη, μια λύση υπάρχει...κι αυτή δεν είναι άλλη από την παραίτηση σας...

 

Διαβάστε επίσης