Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνεχίζεται η κατάληψη στην Πρυτανεία για την σίτιση στη Φοιτητική Εστία - Συνέλευση για την πορεία των κινητοποιήσεων

Συνεχίζεται η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών από φοιτητές και εργαζόμενους οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη φοιτητική εστία.

Στις 7 το βράδυ έχουν νέα συνέλευση για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις. Οι συγκεντρωμένοι, αφήνουν ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές να φάνε στην εστία. 

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα πρόσφατα θέματα σίτισης στη Φ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με την απευθείας ανάθεση της σίτισης φοιτητών του Πανεπιστημίου σε ιδιώτες, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ υπογραμμίζει τα εξής: Επισημαίνεται ότι η διαδικασία σίτισης που εφαρμόζεται από 8-1-2019 στο Πανεπιστήμιο Πάτρας είναι η ίδια διαδικασία που εφαρμόζεται στην σίτιση που πραγματοποιούν με δική τους ευθύνη και διαγωνισμούς, πανελλαδικά τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η ποιότητα και ποσότητα του φαγητού ορίζεται σαφώς στις συμβάσεις με τους αναδόχους και είναι οι ίδιες απαιτήσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα και χωρίς καμία έκπτωση στα ανωτέρω. Οι ανάδοχοι των έργων πλέον αναλαμβάνουν πέραν των τροφίμων και του προσωπικού, και τη συντήρηση του εξοπλισμού και αντικατάστασή του (εφόσον απαιτηθεί) καθώς και το κόστος αναλωσίμων υλικών, αναλύσεων τροφίμων και μυοκτονιών. Η δε εποπτεία της σίτισης παραμένει ως είχε στα ίδια όργανα του Πανεπιστημίου και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.  Ταυτόχρονα το Ίδρυμα έχει δεσμευθεί για την απρόσκοπτη συνέχιση των διαγωνισμών διερευνώντας νομική λύση με στόχο τη διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας.








 

Διαβάστε επίσης