Η Λαϊκή Ενότητα Αχαΐας για την υποψηφιότητα Χατζηλάμπρου στις Περιφερειακές Εκλογές

ανακοινωση του συντονιστή Γιώργου Σουβαλιώτη

Ο Συντονιστικής της Νομαρχιακής Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας Αχαΐας, Γιώργος Σουβαλιώτης με αφορμή το θεμα του tempo24.new, για την υποψηφιότητα του  επικεφαλής της «Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», Βασίλη Χατζηλάμπρου, στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές, με επιστολή του διευκρινίζει τα εξής:

Είναι εσφαλμένη η πληροφορία σας ότι η Λαϊκή Ενότητα, είτε κεντρικά, είτε σε επίπεδο νομού έχει αποφασίσει ότι θα στηρίξει τη συγκεκριμένη παράταξη. Είναι γνωστό, ότι η ΛΑΕ ιδρύθηκε το 2015, και στις περιφερειακές εκλογές του 2014 υπήρχαν μέλη της που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης παράταξης, όπως επίσης και στο ψηφοδέλτιο της «Αριστερής Παρέμβασης στη Δυτική Ελλάδα». Όμως για τις ερχόμενες εκλογές, δεν έχει υπάρξει απόφαση για το ποια θα είναι μια ενιαία παρουσία της Λαϊκής Ενότητας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είναι επίσης προφανές, ότι σε καμία περίπτωση η Λαϊκή Ενότητα δε θα συμμετάσχει σε αυτοδιοικητικά σχήματα που στηρίζονται από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην περιοχή μας, η Λαϊκή Ενότητα διεξάγει εσωτερικό διάλογο με δημοκρατία και ισοτιμία, για να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα στελεχώσει μαζικά, αγωνιστικά ψηφοδέλτια στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Όπως γράφουμε και στην απόφαση του πρόσφατου Πολιτικού Συμβουλίου: «Οι Πολιτικές Επιτροπές της ΛΑΕ θα πρέπει να προσανατολιστούν σταθερά και με σχέδιο στην προώθηση τέτοιων συμπορεύσεων και αυτοδιοικητικών κινήσεων σε τοπικό επίπεδο, με όρους συγκρότησής τους “από τα κάτω”, με συλλογικότητες - ομάδες ή πρόσωπα με αριστερά, ριζοσπαστικά, κινηματικά, αντινεοφιλελεύθερα και αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, εμπλέκοντας ενεργά τα τοπικά κινήματα που αναπτύσσονται σε κάθε περιοχή και υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα (ρεύμα, νερό, στέγαση, παιδεία, υγεία κλπ) και το περιβάλλον από τη νεοφιλελεύθερη επέλαση.»

Σε κάθε περίπτωση στόχος της Λαϊκής Ενότητας, είναι να υπάρξει στη Δυτική Ελλάδα ένα αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο, που θα εναντιώνεται στον Κλεισθένη και συνολικά στις πολιτικές των μνημονίων, της κυβέρνησης και της ΕΕ, που θα εκφράζει τα αιτήματα των τοπικών κινημάτων στο περιφερειακό συμβούλιο, που θα ενώνει όλες τις μάχιμες αριστερές δυνάμεις με το αναγκαίο πολιτικό περιεχόμενο και χωρίς μικροπολιτικούς αποκλεισμούς. Προς αυτή την κατεύθυνση η ΝΕ Αχαΐας έχει λάβει και θα συνεχίσειπροτοβουλίες διαλόγου και συσπείρωσης δυνάμεων. Οι οριστικές αποφάσεις της Λαϊκής Ενότητας για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα ληφθούν εντός του Ιανουαρίου, όπως αναφέρει και η πρόσφατη και δημοσιευμένη απόφαση μας.

Σ.Σ: Η αναφορά στήριξης της παράταξης Χατζηλάμπρου από την ΛΑΕ, προέρχεται από τη δήλωση του επικεφαλής της Π. Λαφαζάνη στην εκπομπή SUPER B NEWS.

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου θα είναι και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης - Τι αποφασίστηκε σε συνάντηση της παράταξης

 

Διαβάστε επίσης