Πάτρα: Τι λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην πλατεία Όλγας που δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής

Θέση για την επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής το κατάστημά του στην πλατεία Όλγας, παίρνει με γραπτή του δήλωση ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Βασίλης Σπάθης.

Ηη δήλωση του Βασίλη Σπάθη, ιδιοκτήτη του Delicious, έχει ως εξής:

«Με αφορμή την επίθεση ομάδας αγνώστων, τη νύχτα του Σαββάτου, στο κατάστημα ιδιοκτησίας μου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και με δεδομένη την έκταση που έλαβε το συμβάν στα τοπικά και κεντρικά μέσα ενημέρωσης θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

1.Στον επιχειρηματικό κόσμο της Πάτρας είναι γνωστή η προσωπική μου διαδρομή. Παρ’ όλα αυτά, για όσους δεν το γνωρίζουν, οφείλω να αναφέρω ότι είμαι ένας αυτοδημιούργητος μικροεπιχειρηματίας, ένας άνθρωπος που όλη τη ζωή μου υπήρξα και παραμένω βιοπαλαιστής. Ο υψηλότερος τίτλος που κατέκτησα ποτέ ήταν αυτός του αγωνιστή της ζωής. Με πολλή προσπάθεια, με προσωπικό και οικογενειακό μόχθο, με στερήσεις και ακαταπόνητη εργασία κατάφερα να δημιουργήσω μια επιχείρηση που ξεχώρισε και ξεχωρίζει στο χώρο της εστίασης στην Πάτρα. Και οι συμπολίτες μου μ’ αντάμειψαν και μ’ ανταμείβουν. Ποτέ δεν στηρίχθηκα σε τίποτα άλλο πέραν των δικών μου δυνάμεων. Αυτό επέτασσε, αυτό επιτάσσει η βαθιά δημοκρατική μου συνείδηση, γνωστή σ’ όσους με γνωρίζουν και ξέρουν τις πολιτικές και ιδεολογικές μου καταβολές.

2.Η επίθεση τη νύχτα του Σαββάτου, στο κατάστημα που διατηρούμε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, σε ό,τι με αφορά, δεν έχει εξήγηση. Η επιχείρηση μας, με την σταδιακή ανάπτυξη της, φρόντισε και φροντίζει να δώσει δουλειά σε νέους ανέργους, χωρίς φυσικά να ζητά κομματικά ή ιδεολογικά διαπιστευτήρια. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, θα ήταν πολύ μακριά απ’ τα πιστεύω μας, έξω απ’ την αντίληψη μας ότι όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες και δικαίωμα ίσης αντιμετώπισης όταν αιτούνται απασχόλησης. Με μια κουβέντα, δεν θα υποχρέωνα ποτέ τους συνεργάτες μου να έχουν την ίδια ιδεολογική αναφορά μ’ εμένα. Κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για τις δημοκρατικές αξίες και κατακτήσεις μας και θα παρέπεμπε σ’ εποχές που όλοι καταδικάζουμε.

3.Έχω τη γνώμη ότι όσοι διατηρούμε ακόμα μια βαθιά πίστη στη δημοκρατία και οραματιζόμαστε μια κοινωνία περισσότερο ανθρώπινη και λιγότερο χασματική στις ανισότητες της, αποκηρύσσουμε κάθε μορφή βίας. Υπ’ αυτό το πρίσμα θεωρώ άδικη και δυσερμήνευτη την προσπάθεια στοχοποίησης μιας επιχείρησης που μόνο εγώ και η οικογένεια μου ξέρουν το πως κατάφερε να παραμείνει ζωντανή στην δύσκολη εποχή μας.

4.Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσους γνωρίζοντας ποιοι είμαστε και πως λειτουργούμε, έσπευσαν απ’ την πρώτη στιγμή να μας εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Αυτή η έννοια, η έννοια της αλληλεγγύης, ήταν, είναι και θα είναι προμετωπίδα του Delicious».

Πάτρα: Νύχτα τρόμου στην Πλατεία ‘Ολγας-Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και «έσπασαν» κατάστημα εστίασης-Τραυματίστηκε ελαφρά ο υπάλληλος ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Διαβάστε επίσης