Πάτρα: Υπερήλικας ζήτησε ενημέρωση τραπεζικού βιβλιαρίου και η απάντηση που έλαβε δεν έχει προηγούμενο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Άνδρας ηλικίας περίπου 92 ετών, επισκέφθηκε προ ημερών τραπεζικό υποκατάστημα στην Πάτρα, προκειμένου να εισπράξει τη σύνταξη του.

Περίμενε υπομονετικά τη σειρά του και αφού έφθασε μετά από ώρα μπροστά στον γκισέ και έλαβε το χρηματικό ποσό, ζήτησε από τον υπάλληλο να του «ενημερώσει» το τραπεζικό βιβλιάριο.

Η απάντηση «πάγωσε» τον υπερήλικα καθώς, ο υπάλληλος τον ενημέρωσε πως δεν γίνεται πλέον ενημέρωση των βιβλιαρίων! Ο συνταξιούχος επέμεινε  πως θέλει να γνωρίζει τι χρήματα έχει στο βιβλιάριο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η στάση του τραπεζικού ήταν αδιάλλακτη. Απευθυνόμενος στον 92χρονο, του είπε πως οι αποδείξεις που λαμβάνει είναι η «ενημέρωση» για την κίνηση του τραπεζικού του λογαριασμού. Ο ηλικιωμένος αντέκρουσε το επιχείρημα, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να συγκεντρώνει χαρτάκια αποδείξεων, αντί της ενημέρωσης του βιβλιαρίου του.

Πάτρα: Η σύνταξη, το ΑΤΜ και ο «γολγοθάς» συνταξιούχου

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Διευθυντή του υποκαταστήματος, λαμβάνοντας την ίδια απάντηση. Ο υπερήλικας που όπως πληροφορείται το tempo24.gr, παρά το γεγονός πως αντιμετωπίζει σοβαρά πρόβλημα υγείας, δεν το έβαλε κάτω, επισκέφθηκε τον Διευθυντή στα Κεντρικά Γραφεία του Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος στην Πάτρα.

Εκεί ο Διευθυντής σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τον ενημέρωσε για ακόμα μια φορά πως δεν γίνεται ανανέωση βιβλιαρίων, υποδεικνύοντας του μάλιστα πως μπορεί να γνωρίζει την κατάσταση του τραπεζικού λογαριασμού, είτε μέσω e-banking είτε μέσω ΑΤΜ.

Ο 92χρονος στα νέα δεδομένα που είχε να διαχειριστεί,  ανταπάντησε πως δεν είναι σε θέση – λόγω ηλικίας και γνώσεων – να μπεί σε αυτή τη διαδικασία.

Το αποτέλεσμα ...ήταν να φύγει άπραγος και με το παράπονο πως κανείς δεν ικανοποίησε το αυτονότητο - τουλάχιστον μέχρι πρότινος - αίτημα του.

 

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ