Αδυνατισμένος με γενειάδα και μακριά μαλλιά ο Αρτέμης Σώρρας - Προσωρινά κρατούμενος

το πρωί η απόφαση του δικαστηρίου

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο Αρτέμης Σώρρας, με μακριά γενειάδα, μαύρο κουστούμι και χειροπέδες, καταβεβλημένος και σχεδόν αγνώριστος, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. 

Ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, χαρακτήρισε έωλο το κατηγορητήριο και προανήγγειλε προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο σε πέντε ημέρες για άρση της κράτησής του. 

Ανδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, λίγα λεπτά μετά τις 15:00 τον έβγαλαν από τα δικαστήρια και τον οδήγησαν στο περιπολικό, περνώντας τον από το παρκάκι χωρίς δηλαδή να περάσει μπροστά από τους συγκεντρωμένους οπαδούς του. Ο Αρτέμης Σώρρας, γυρνώντας προς τρεις τέσσερις οπαδούς του που έτυχε να βρίσκοτναι στο σημείο εκείνη τη στιγμή φάνηκε να τους λέει: «Στα χέρια σας είναι όλα τώρα». 

Οπαδοί του είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας «αρχηγέ, αρχηγέ». Οι συγκεντρωμένοι επίσης, κρατούσαν πανό για την Μακεδονία, έψελναν τον εθνικό ύμνο, και φώναζαν συνθήματα όπως «Σώρρα ήρθε η ώρα».

Η δικογραφία σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου, για σχεδόν το σύνολο της δράσης και των ενεργειών τής «Ελλήνων Συνέλευσις». 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες, παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που διαθέτει ο Σώρρας.


 

Διαβάστε επίσης