Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Τα αποτελέσματα των εκλογών - Μηνύσεις και ενστάσεις - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας όπου σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη σε ψήφους και έδρες αναδείχθηκε η παράταξη του ΠΑΜΕ, Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση με εκπρόσωπο τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, με 52 ψήφους και 11 έδρες.

Ακολουθεί με 13 ψήφους και 3 έδρες, η παράταξη Παναχαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα με εκπρόσωπο τον Κώστα Σπανό,

η Εργατική Ενότητα Αναρτοπή που πρόκειται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ με 11 ψήφους και 2 έδρες

και τέλος, η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων που πρόσκεται στην ΔΑΚΕ με 7 ψήφους και 1 έδρα.

Να σημειωθεί ότι από τις εκλογές αποσύρθηκε το ψηφοδέλτιο της Σταυρούλας Νικολάου Παναγοπούλου Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία - ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ. υποβάλλοντας μηνύσεις κατά της Εφορευτικής Επιτροπής και της δικαστικής αντιπροσώπου και καταγγέλλοντας την διαδικασία για μη συμμόρφωση με την δικαστική απόφαση με την οποία επιβαλλόταν η συμμετοχή επιπλέον εκλογικών αντιπροσώπων που είχαν αποκλειστεί.

Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Αυτή είναι η μηνυτήρια αναφορά της παράταξης ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ - Αποσύρει το ψηφοδέλτιο και ζητά συλλήψεις - Δείτε το κείμενο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες σε σχέση με την μήνυση που υπεβλήθη, τονίζονται τα εξής:
«Η παράταξη Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία - ΣΥΝ.ΔΕ.ΣΥ, μετά την άρνηση συμμόρφωσης της Εφορευτικής Επιτροπής και της Δικαστικής Αντιπροσώπου, με την από 15 Ιουνίου Προσωρινή Διαταγή της προέδρου Πρωτοδικών Πάτρας, ανακοινώνει την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του ψηφοδελτίου και των υποψηφίων που περιλαμβάνονται σε αυτό. Καταγγέλλουμε την εκλογική διαδικασία φιάσκο που έστησε ο φερόμενος Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης Κώστας Σπανός, παρέα με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Ολοι μαζί φέρουν ευθύνη για την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η δικαστική αντιπρόσωπος, δικηγόρος στο επάγγελμα, από κοινού με την εφορευτική επιτροπή, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τη δικαστική απόφαση, καίτοι την παραδώσαμε ιδιοχείρως σήμερα το πρωί στην πρώτη και με δικαστικό επιμελητή στα 3 μέλη της εφορευτικής επιτροπής χθες (Σάββατο).
Σοβαρότατη ευθύνη, ενδεχομένως και σε βαθμό παράβασης καθήκοντος, φέρουν όσοι έχουν ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή των νόμων. Υποβάλλαμε μηνύσεις στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Πάτρας και ζητάμε να ξεκινήσει άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία.
Καμία παράλειψη, καμία ολιγωρία δεν θα γίνουν ανεκτά από τα δεκάδες σωματεία και τους αντιπροσώπους της παράταξης μας. Να εφαρμοστεί εδώ και τώρα ο νόμος».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνθήματα για "απάτη" και "νοθεία" έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας - Ηλεκτρισμένο παραμένει το κλίμα λίγες ώρες πριν τις εκλογές - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός «Εργατική Ενότητα - Ανατροπή» κατέθεσε χθες το βράδυ ένσταση για την εκλογική διαδικασία, γιατί δεν εξασφαλίστηκε από την Εφορευτική Επιτροπή και την δικαστική αντιπρόσωπο με βάσει το καταστατικό και το νόμο η απρόσκοπτη, ελεύθερη συμμετοχή και έκφραση όλων των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η αλλοίωση των αποτελεσμάτων και η ακυρότητα των αρχαιρεσιών, όπως αναφέρεται στην ένσταση.

Ο συνδυασμός «Εργατική Ενότητα - Ανατροπή» αναφέρει ακόμα ότι η χαμηλή συμμετοχή αποδεικνύει του λόγου το αληθές, γι΄αυτό και επιφυλάσσεται στη συνέχεια για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Να σημειωθεί ότι η ένσταση απορρίφθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή.
 

Διαβάστε επίσης